de morpheusdj » Mie Oct 18, 2006 4:13 pm
Iti accept invitatia la cafea, o sa discutam pe pm pt saptamana viitoare.
Si acum sa vina replica :)
In primul rand, art. impotriva caruia va agitati voi, in special alin. 2, se refera la probleme ale cultelor, religioase, daca putem sa le spunem asa. Nu are art asta nici o treaba cu cenzurarea trupei Parazitii. In cazul lor este cu totul altceva si nu au fost cenzurati pe baza acestui articol.
Eu nu stiu exact toate atributiile CNA dar, din cate stiu, ei se ocupa de media, mai putin de carti, iar cenzura pe care o aplica uneori sau alte sanctiuni nu au avut niciodata treaba cu acest art 13.
Ca sa fiu si mai clar, acest art, 13, face parte din Legea Cultelor si incearca sa rezolve o problema destul de sensibila in prezent, daca ne gandim la contextul european, accentul care se pune pe drepturile omului etc,
Practic, o interpretare stradala a acestui articol ne duce la ideea ca neonazistii nu au voie sa imparta brosuri in care ii vorbesc ,,de bine,, pe evrei, ca nu o sa putem vedea in presa acricaturi cu profetul Mahomed ( vezi scandalul din primavara ) sau ca nu o sa poata nimeni sa expuna afise cu Iisus intr-o pentagrama. La probleme de acest gen se refera articolul in cauza, nu la cenzura unor carti, melodii etc.
Altfel spus, art. nostru este unul de bun simt si indeamna la toleranta, asta daca vrei sa mergem cu interpretarea dincolo de aparente. De fapt, daca vrei sa filozofam, art. asta ne arata esenta democratiei, fiecare face ce vrea atat timp cat nu aduce atingere drepturilor celorlalti.
Ca sa exageram, nu o sa te opreasca nimeni sa-ti faci un forum in care sa argumentezi ca Iisus sau Dumnezeu nu exista sau sa urmaresti un documentar unde este desfiintata Biblia, atat timp cat totul se bazeaza pe niste rationamente logice sau pe niste cercetari amanuntite, interpretari de text etc. Daca pe tine te intereseaza subiectul, e problema ta, insa nu toti sunt obligati sa-ti dea dreptate sau, daca nu ii intereseaza, pot sa schimbe foarte frumos canalul.
Insa, daca la OTV or sa apara intr-o ,,editie speciala,, niste satanisti si or sa se apuce de incantatii, trebuie sa existe un text de lege care sa-ti permita sa le dai cateva dupa cap. Nu ca as avea ceva cu satanistii, chiar nu ma intereseaza aceasta problema, insa nu e normal sa gasim prin cimitire sacrificii cu pisici si alte bazaconii de genul asta.
Ca sa lamurim o chestie, ipotezele de mai sus nu sunt altceva decat niste exemple, nu am insinuat ca tu faci parte din respectivele grupuri sau ca ai asemenea inclinatii. Asta nu trebuie sa o intelegi ca pe o negare totala a ideilor lor. In viata trebui sa cunosti cat mai multe, in special dintre lucrurile care te oripileaza, tocmai pentru a putea sa eviti asemena greseli dar si pentru ca e posibil sa existe aspecte pozitive acolo unde te astepti mai putin.
Datorita motivelor de mai sus si a celor anterioare, eu cred ca e o pierdere de timp acest protest. Initiativa voastra nu este ceva rau, insa rationamentele ei mi se par putin exagerate si nu o finalitate practica in acest protest. Vezi tu, in viata trebuie sa stii sa-ti dozezi energia si nu sa o irosesti. Altfel spus, nu trebuie sa protestezi doar de dragul de a protesta sau doar pentru ca tu esti o persoana rebela.
Atunci cand faci un protest trebuie sa ai niste motive solide, care sa nu lase loc de interpretari subiective si indoieli. Fii sigur ca, desi Parlamentul e plin de idioti, sunt si cativa oameni mai rasariti care va vor demonta protestul tocmai pentru ca este unul mai mult subiectiv decat obiectiv.
Despre avantul tau, nu spun ca e ceva rau, insa ar trebui sa-ti canalizezi energia, pe moment, in a te perfectiona pe tine si abia apoi, cand tu consideri ca esti destul de bun, sa te implici in diverse chestii ca ,,sa schimbi,, lumea in care traiesti. Nu e totul asa de simplu ca schimbatul unui tricou. Oricum, tot ce-ti spun eu este o sugestie, nu trebuie neaprat sa faci asa, fiecare face ce vrea, e normal.
Despre verbul a copia, recunosc greseala si am sa o corectez, omul cat traieste invata.
Referitorla intrebarea pe care ti-am pus-o, nu am precizat faptul ca oamenii respectivi nu te deranjeaza pe tine, sa presupunem ca sunt pe alt rand si nu au nici o treaba cu tine.
E normal sa reactionezi asa, insa asta arata ca, in cele din urma, te intereseaza tot ceea ce are legatura cu persoana ta si nu vrei neaprat sa faci ceva doar de dragul celorlalti sau doar de dragul schimbarii. Gandeste-te putin daca merita toata agitatia asta?
Noi sa fim sanatosi