taxa credite

Specializare a Facultatii de Stiinte Economice

Moderatori: dandrei, radu.joia

taxa credite

Mesajde danFB » Joi Dec 03, 2009 11:46 am

Buna,am si eu o intrebare si as fi recunoscator raca vreunul dintre cei prezenti ma poate ajuta.Am trei restante din anul 1,iar acum am observat ca in momentul in care ma loghez in modulul elis la situatii plati imi mai apare o rubrica'' taxa credite''.Taxa este pentru examenele picate anul trecut?suma reprezienta taxa pt toate cele trei restante?va multumesc pt ajutor
danFB
Baby Student
Baby Student

Mesajde pinacolada » Mie Ian 20, 2010 10:44 pm

da ... eu sunt transferata d la ase , si de asemenea am 3 ex d credit , pe acre tr sa dau 1260 mii lei ,,.,,,,, enorm ...:(:( in fn , la 1 restanta d credit se plateste 600 la 2rest 900 la 3 1260 ... etc etc
pinacolada
Baby Student
Baby Student

Mesajde kata_88 » Sâm Ian 23, 2010 5:32 pm

si daca intri cu o restanta din anul 1 in anul 3 de fak. cat platesti??//
kata_88
Baby Student
Baby Student

Mesajde h3rmi0n3 » Joi Feb 11, 2010 1:20 pm

Buna ! Va rog sa imi spuneti si mie mai exact, cei care stiti, care este taxa de credit pentru o restanta . Nu am inteles ce spunea pinacolada , adica , sumele alea erau in RON ( 300, 600 ... adica 6 milioane vechi ?! sau 600.000 vechi ) . Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum e cu taxele astea, pt ca daca sumele sunt in RON sunt chiar exagerate ... Merci
h3rmi0n3
Baby Student
Baby Student

Mesajde kidoleena » Vin Feb 12, 2010 9:16 am

h3rmi0n3 scrie:Buna ! Va rog sa imi spuneti si mie mai exact, cei care stiti, care este taxa de credit pentru o restanta . Nu am inteles ce spunea pinacolada , adica , sumele alea erau in RON ( 300, 600 ... adica 6 milioane vechi ?! sau 600.000 vechi ) . Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum e cu taxele astea, pt ca daca sumele sunt in RON sunt chiar exagerate ... Merci

pinacolada ti-a spus sumele in RON. o restanta de credit este 600 RON adica 6 milioane lei vechi.
Am intrebat eu la facultate shi o restanta de credit variaza intre 600 RON si 730 RON in functie de cand este restanta. Pres k dk esti in anul 3 si ai restanta din anul 1, aceasta va costa 730 RON.
Tot rau-i spre bine!
kidoleena
Student
Student

Mesajde DarkPrince » Vin Feb 12, 2010 9:38 pm

In cazul in care nu ai luat examenele din sesiunea care tocmai a trecut, sa stii ca nu trebuie sa platesti nimic atunci cand dai restantele la toamna.
Mai exact, poti sa dai un examen de 2 ori fara sa platesti nimic(examenul din prima sesiune + examenul din sesiunea de restante). A treia oara platesti 100 lei pentru fiecare examen (reexaminare),.
Daca nu reusesti sa iei un examen/mai multe dupa cele 3 incercari, atunci trebuie sa platesti 100 lei pentru fiecare credit! (sper sa nu ma insel, dar eu asa stiu)
Exemplu: daca ai picat un examen care are 5 credite de 3 ori, a 4-a oara o sa platesti 500 lei pentru a da acel examen.

Totusi, mi se pare cam ciudat sa pici un examen de 3 ori. Fie nu-ti dai deloc interesul ca sa inveti pentru un amarat de 5, fie nu ai ce cauta la facultate.
Hmm, da' chiar si asa...sumele mi se par extrem de mari pentru o astfel de universitate. Cu siguranta sunt cele mai mari taxe de reexaminare daca luam la "puricat" toate universitatile particulare/stat. UNT intrece si Universitatea Romano-Americana. :))

PS: daca vreti sa nu invatati si sa dati de 4 ori un examen, mai bine alegeti-va un examen cu 2 credite ca sa platiti mai putin :blob5:
DarkPrince
Baby Student
Baby Student

Înapoi la Finante si Banci