ROMAN

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

ROMAN

Mesajde demy » Mie Ian 31, 2007 2:16 pm

Pana unde avem de invatat la Roman ??????
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!
demy
Student
Student

Mesajde ania » Mie Ian 31, 2007 7:04 pm

pana la 202, dar trebuia sa ma intrebi pe mess k iti ziceam eu.problema mea e CE ANUME E SCOS PANA LA PAGINA 202,SI CE NU????????????/DAK STIE KREVA PLSSSSSSSS HELP.dak nu ata ete,de sclavi stiu sigur k sunt scosi n a predat si e posibil si dezrobitzii sa fie scosi.ma rog sunt 5 pagini in minus cam asa:)) deci....si nici notele alea d subsol
make love, not war
ania
Student
Student

Mesajde demy » Mie Ian 31, 2007 7:20 pm

intre timp m`am iluminat :compress: dupa cum a zis profa la seminar nu avem decat ce a predat la cursuri. am stat, am analizat si am ajuns la urmatoarea concluzie: avem pana la sanctiunea neexecutarii obligatiilor inclusiv. si nu avem succesiunile (deloc). din cate am vazut in cursuri nu avem nici de la bunuri drepturile reale care poarta asuprea lucrului altuia (in cursuri nu am vazut asta, prin urmare nu`l avem)... si nu te`am intrebat pe mssg pt ca nu erai online :P
demy
Student
Student

Mesajde ania » Mie Ian 31, 2007 7:22 pm

beeeeeeeeeeey sa mi bag picioru asta e cea mai buna veste,tu esti absolut sigura k nu avem succesiunile si ce ai mai scris tu acolo?????????????????tu ai fost la cursuri?eu nu,si habar n-am ce a predat.eu aveam de gand sa incerc sa inv toate cele 200 pag....deci zi mi sigur dak esti sigura k fara ce ai scris tu acolo????
make love, not war
ania
Student
Student

Mesajde demy » Joi Feb 01, 2007 11:49 am

i guess...
demy
Student
Student

Mesajde ania » Joi Feb 01, 2007 1:13 pm

bey eu va informez poate vreti sa tineti cont, am inteles k proful nu a predat la curs urmatoarele chestii:
de la procedura formulara nu a predat desfasurarea procesului,si efectele sentintei, si n-a predat nici procedura extraordinara,
de la persoane a sarit peste: sclavi,dezrobiti, oamnenii liberi cu o conditie juridik speciala, si colonii
de la bunuri n-a predat drepturile reale asupra lucrului altuia,
se sare peste succesiuni cu totul, iar la obligatiuni se opreste chinul la pag 202.
ASA K AVEM O SANSA SA LUAM , la universitate au avut mult mai multa materie,vreo 300 pagini.asa k makr incercati.baaaafta si spooor.
make love, not war
ania
Student
Student

Mesajde iceking » Vin Feb 02, 2007 2:59 pm

eu am toate cursurile si ai dreptate, cu o exceptie: a vorbit despre procedura extraordinara, pe scurt;)
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde ania » Vin Feb 02, 2007 3:36 pm

aaa okay mersi,si mersi de confirmare,k eu una am auzit din alte directii si nu eram 100% sigura.deci e bine :compress: :cyclopsani: BAFTA
make love, not war
ania
Student
Student

Mesajde iceking » Sâm Feb 03, 2007 10:00 am

invatati bine la roman Legea celor 12 table, adik izvoarele, obligatiunile si buurile si persoanele. din kte mi-a zis seminarista, asta e ordinea importantei lor.

dar mai bine invatati TOT;)

SPOR
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Sâm Feb 03, 2007 10:43 am

merci iceking pt info ! la ce grupa esti ?
demy
Student
Student

Mesajde demy » Sâm Feb 03, 2007 1:49 pm

http://www.gandul.info/articol_27329/barfe.html
asta ca sa ne incurajeze in vederea exam de la roman :sad10:
demy
Student
Student

Mesajde iceking » Sâm Feb 03, 2007 4:39 pm

hai ma demy....kestia aia a aparut doar pe net sau kiar e publicata?:)) pey turbeaza molcutz dak vede...eu acum citeam la roman si ma ingrozesc kte sunt de retinut, e klarrr...

sunt la grupa 6. u?
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Sâm Feb 03, 2007 5:25 pm

la 4, ma gandeam ca poate faceam sem de roman impreuna, da noi faceam cu 8. oricum, articolu e pe bune, a aparut intr`un ziar (din link). mie mi`a spus o prietena ca a citit in ziar (ziaru publicat :cyclopsani: ) .......
demy
Student
Student

Mesajde iceking » Sâm Feb 03, 2007 6:57 pm

deci molcutz o sa faca infart knd o sa vada, iti dai seama k dak vede, o sa fim toti picati
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde pewee » Dum Feb 04, 2007 9:33 am

Ce se mai scrie pe forumuri despre Molcut: "Nu va mai speriati de Molcut, nu e chiar asa de rau, serios. Si nici vreo tocilara n-am fost! Doar ca, intr-adevar, trebuie sa inveti, iar la examen - un sfat, daca dati tot oral, scrieti tot ce stiti pe ciorna si cititi frumos de acolo - apreciaza mai mult! A, si neaparat sa vorbiti la obiect, se enerveaza ingrozitor daca divaghezi...
Cat despre Saguna, intotdeauna incearca sa sperie... si reuseste! Dar la examen a fost cinstit profesor din Facultatea de Drept!
Asistentul lui Molcut, daca va referiti la Jean Andrei, e naspa rau, intr-adevar. Dar la examen asculta prfesorul, so... Molcut nu tine atat de mult la citatele din latina, precum Oancea. Se poate lua 10 fara sa stii vreun citat, cu conditia sa stii subiectele... in romana! Eu am luat 10 asa!
Cei mai "naspa" profi au cam fost cei care pareau cei mai de treaba la inceput, nu cei "fiorosi"...
So, take care si multa bafta in sesiune!
Daca mai vreti sa stiti ceva, ask me! "

sursa: forumul softpedia
pewee
Baby Student
Baby Student

Mesajde pewee » Dum Feb 04, 2007 9:36 am

Si inca una: "Despre dl Molcut, ce sa va spun? Pazea, fratilor, ca omu` e de belea ( si o sa mai dati de unul, pe numele sau Dan Drosu Saguna) La cursurile dansului era liniste deplina, nimeni nu misca, nimeni nu respira ci doar scriam si scriam si scriam......minimum 10 pagini/curs. La examen vi se vor da subiectele care trebuiesc invatate bine, te mai chinui sa inveti una-doua in latina si gata...la fel si la ISDR.
In al doilea rand, temelia se construieste prin TGD si Dr Civil-persoanele. Aici este musai de invatat, pentru ca te lovesti tot timpul de aceste "generalitati", care mai tarziu se vor transforma in alte cosmaruri pe nume "proceduri"

sursa: aceeasi
pewee
Baby Student
Baby Student

Mesajde ania » Dum Feb 04, 2007 9:38 am

mey noi nu dam examen oral,slava domnului,asa cre k ar fi fost si mai rau.dam scris, 3 subiecte. iar seminariile le facem cu o tipa,nu stiu cum o keama exact.
make love, not war
ania
Student
Student

Mesajde ania » Dum Feb 04, 2007 9:40 am

pfaaa eu vad in reluare,abia acum vazusem exact ce ai scris.e prea dimineatza pt mine.:)) in fine intelegeti voi acum,am vazut ghilimelele prea tarziu:))=))
make love, not war
ania
Student
Student

Mesajde iceking » Dum Feb 04, 2007 12:19 pm

noi dam scris la roman....asa k poate e un pic mai dificil. dar cel mai teribil examen mi se pare TGD ul.
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Dum Feb 04, 2007 9:26 pm

ie greu la roman... iar la TGD... sunt de acord cu iceking... :(
demy
Student
Student

Mesajde iceking » Lun Feb 05, 2007 10:13 am

in pana mea, sunt zeci de definitii cretine, kre au niste formulari si mai cretine si proful e teribil. oricum, ce-o fi o fi
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Lun Feb 05, 2007 11:59 am

ce poate sa fie cel mai rau...... ?! pe cuv ca nu te taie nimeni daca ai o restanta, se mai intampla... poate doar daca ai parinti d`aia comunisti care te tin o zi la colt daca iei 9 si nu 10 [smilie=to funny.gif]
demy
Student
Student

Mesajde iceking » Mar Feb 06, 2007 4:44 pm

aaa nu e o probl restanta, doar k e naspa k iti strici jumate de vacanta, k de prin august tb sa inveti asa k...prefer sa nu am. mai ales k vor mai fi si din vara:(
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde ania » Mar Feb 06, 2007 4:59 pm

gata una bucata restanta e pe drum\:d/
make love, not war
ania
Student
Student

Mesajde demy » Mar Feb 06, 2007 7:19 pm

greu... foarte greu chiar... nu ma asteptam sa fie asa... extraordinar de multi au plecat fara sa scrie nimic, multi s`au bazat pe copiat si unii nu au putut... foarte perspicace seminarista...cu toate ca sincer mi s`a parut (ca de obicei) ca se poarta frumos cu aia care isi vad de treaba.
demy
Student
Student

Mesajde anaeli » Mar Feb 06, 2007 8:58 pm

ce subiecte s-au dat? spuneti-mi si mie ca sa-mi fac o idee de ce-o sa se intample in restanta.
...bine ca mi-am facut o evaluare corecta si am inteles ca n-am nicio sansa. macar am avut timp sa mai citesc la tgd.
anaeli
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Mar Feb 06, 2007 9:03 pm

anaeli, au fost doua numere. la cel la care am fost eu s`a dat asa:
1. Edictele magistratilor
2. Cetatenia romana
3. Definitia obligatiilor si elementele ei.

Stiu ca la nr celalalt s`a dat jurisprudenta, si def obligatiilor (Ca si la noi), si ceva legat de contracte (la acelasi pct cu obligatiile), al treilea sub nu mi`l aduc aminte.
demy
Student
Student

Mesajde iceking » Mie Feb 07, 2007 10:13 am

iar la seria 2 s-a dat la nr meu:
1. legea celor 12 table
2.tutela
3.reprezentarea perfecta si imperfecta in contracte

iar la nr celalalt:
1.senatusconsultele si contitutiunile imperiale
2.puterea parinteasca

si ink ceva, nu mai retzin.

greu nu a fost, dak invatai, k nu cred eu k el vrea cuvant cu cuvant k in curs,m sincer. toata ideea e sa scrii corect termenii si tot. seminarista a fost foarte de treaba, c u cei kre ii stia si stia k stiu si vedea k scriu
iceking
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Mie Feb 07, 2007 10:25 am

si mie mi se pare f usor ce a fost la nr tau... asta e... depinde de fiecare ce inv mai bine.
demy
Student
Student

Mesajde iceking » Dum Feb 11, 2007 10:37 am

asta tine si de noroc....pana la urma tb sa stii tot pt k nu stii ce-ti pica.
iceking
Baby Student
Baby Student

Următorul

Înapoi la Drept