sesiunea II

Specializare a Facultatii de Stiinte Economice

Moderatori: dandrei, radu.joia

sesiunea II

Mesajde s_andra » Joi Mai 13, 2010 1:10 pm

stie cineva pe cat incepem a 2-a sesiune si care sunt datele examenelor?
s_andra
Baby Student
Baby Student

anul I FB ID-sesiune II

Mesajde s_andra » Joi Mai 13, 2010 3:26 pm

am aflat datele examenelor insa nu stiu ce avem de invatat la fiecare disciplina.ma poate ajuta cineva?

25 mai-Engleza -> A4 ora 18:00
Franceza->A3 ora 18:00
26 mai-Management gr 1-6 -> A3 ora 16:00
gr 7-12 -> A3 ora 18:00
31 mai-Doctrine ec -> A2 ora 16:00
3 iunie-Finante gr 1-10 -> A1 ora 16:00
gr 11-12->A1 ora 18:00
7 iunie-Macroeconomie gr 1-10 -> A6 ora 14:00
gr 11-12->A6 ora 16:00
11 iunie-Bazele Contabilitatii II -> A1 ora 16:00
15 iunie-EGF gr 1-6 -> A3 ora 16:00
gr 7-12-> A3 ora 18:00
s_andra
Baby Student
Baby Student

Mesajde Nicoletaa » Vin Mai 14, 2010 9:03 am

La Management avem de invatat doar grilele din suportul de curs. Si mai avem si 3 referate de facut daca vrem sa luam 3 pct suplimentare. (temele la referate le-a dat la primul curs);
La Doctrine ec ne-a dat profa posibile subiecte. (subiecte din toata cartea-fara 2 capitole). O sa avem 3 sau 4 subiecte;
La Finante avem de pregatit 64 de subiecte pe care le-a spus profesoara la curs, iar daca mai vrei 3 puncte trebuie sa scrii cele 64 de subiecte de mana si sa le predai profesoarei la examen- nu trebuie sa scrii f mult la fiecare intrebare.) Astfel la examen o sa avem 6 subiecte din cele 64;
La Macroec. avem toata cartea :)) ;
La Bazele contabilitatii avem monografia contabila de pregatit (o gasesti pe Elis, la Bazele Contabilitatii pe sem I - aceasta monografie valoreaza 2 pct parca-, ne-a mai dat profa o tema la cursul I care valoreaza 1 pct, iar pt examen avem la teorie documentele contabile si evaluarea + operatii contabile.
La EFG - o sa avem un sub de teorie + 2 probleme asemanatoare cu cele pe care le-a dat profa la curs. (o parte din teorie o gasesti pe forum- teorie de pe cd sau ceva de genul asta;
La Drept- avem 3 intrebari grila si 2 miniesee (temele de la miniesee le-a spus proful la curs.
Spor la invatat.
Daca nu ai cursurile ar trebui sa faci rost de ele: la management pt teme, la finante pt intrebari, la bazele contab pt subiectele teoretice (le poti invata si din suportul de pe net), la EFG- neaparat pt probleme si pt ce avem la teorie pt ca nu avem toata cartea, la drept pt subiectele de la miniesee
Nicoletaa
Baby Student
Baby Student

Doctrine

Mesajde LucBuc » Joi Mai 20, 2010 6:38 pm

Buna!

Multumim de clarificari. Hal de facultate, ce sa mai... asta numai ID nu e.

Poti, te rog, sa imi spui care sunt cele doua capitole care nu se cer la Doctrine?

Multumesc.
Never stop learning!
LucBuc
Baby Student
Baby Student

Mesajde ududacs » Vin Mai 21, 2010 1:16 pm

eu de la facultatea, de la avizier am luat urmatoarele date ale examenelor pentru anul I CIG:
24.05 Preturi in A3 ora 14.00
25.05 Franceza nu stiu sala si ora ca nu m-a interesat
27.05 Moneda in A3 ora 16.00
29.05 Drept Comercial in A2 ora 10.00
31.05 Doctrine in A2 ora 18.00
03.06 Finante in A1 ora 18.00
07.06 Macroeconmie in A6 ora 16.00
10.06 Management in A3 ora 16.00
14.06 Engleza in A4 ora 16.00
17.06 Bazele Contabilitatii in A4 ora 16.00

ududacs@yahoo.com daca a fost cineva pe la cursuri sau ma poate ajuta cu orice info rog detalii pe mess sau mail, eu nu am ajuns la cursuri si nici in sesiunea din februarie, am o fetita de 4 luni care m-a impiedicat :D
ududacs
Baby Student
Baby Student

Mesajde ududacs » Vin Mai 21, 2010 7:47 pm

scuze, erau examenele de la CIG I
ududacs
Baby Student
Baby Student

Re: Doctrine

Mesajde maraspataru » Vin Mai 21, 2010 8:15 pm

LucBuc scrie:Buna!

Poti, te rog, sa imi spui care sunt cele doua capitole care nu se cer la Doctrine?

Multumesc.

Oare te asteptai ca la ID sa nu dai examenele, sau... ca nu inteleg. :clown:
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.
Murphy
maraspataru
Baby Student
Baby Student

Hal de Facultate

Mesajde LucBuc » Sâm Mai 22, 2010 10:00 am

Mara, am mai vazut raspunsuri d-ale tale pe forum si banuiesc ca esti vreun angajat al facultatii care incearca din rasputeri sa faca ordine p-aici. Tin sa te dezamagesc, facultatea nu este nici pe departe la nivelul inalt pe care il crezi tu.

Inca ceva, sa nu crezi ca sunt vreun mucea de 18-19 ani care vede si el acum pentru prima data ce inseamna facultate. Am diploma de inginer in Telecomunicatii, luata cu truda si sudoare in UPB (cauta pe net daca nu stii ce e asta). Unde, crede-ma, se face carte de 100 de ori mai mult decat la facultatea voastra.

Si acum, te rog, transmite superiorului tau:

1. Presupunand ca sunt din Baia Mare si nu pot veni la curs (ca doar d-aia m-am inscris la ID) de ce dracu' nu pot profesorii sa uploadeze toata informatie pe care a spus-o colega mai sus pe Elis? Pai daca e facultate ID, de ce mai avem usernameul si parola aia? Sa ne stergem la fund cu ele?

2. Reamintesc ca am dat la ID ca sa fac ID si nu "zi". Ca daca vroiam "zi" veneam frumusel la cursuri si seminarii. De ce ID? Pt ca mare parte din studenti sunt angajati. Si atunci, de ce avem examene puse in timpul saptamanii de lucru, unele dintre ele chiar de la 14:00? Aaah, sa nu stie oare secretarele, decanu si ceilalti profesori programul de lucru in Romania?

3. De ce mama dracu' avem sesiune pana pe 22 iunie dar ultimul examen e pe 16? Ca sa plecati voi tot personalul mai repede in vacanta? Nu era mai util oare sa avem mai multe zile pentru invatat?

Hai sictir, ca ai reusit sa ma enervezi! Invit si pe ceilalti colegi sa ii astupe gura Spatarului.
Never stop learning!
LucBuc
Baby Student
Baby Student

Re: Doctrine

Mesajde P_Alina » Sâm Mai 22, 2010 11:14 am

LucBuc scrie:Buna!

Multumesc.

La doctrine nu avem de invatat capitolele 8 si 9
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu!
P_Alina
Baby Student
Baby Student

Re: Hal de Facultate

Mesajde maraspataru » Sâm Mai 22, 2010 2:21 pm

LucBuc scrie:Mara, am mai vazut raspunsuri d-ale tale pe forum si banuiesc ca esti vreun angajat al facultatii care incearca din rasputeri sa faca ordine p-aici. Tin sa te dezamagesc, facultatea nu este nici pe departe la nivelul inalt pe care il crezi tu.

Inca ceva, sa nu crezi ca sunt vreun mucea de 18-19 ani care vede si el acum pentru prima data ce inseamna facultate. Am diploma de inginer in Telecomunicatii, luata cu truda si sudoare in UPB (cauta pe net daca nu stii ce e asta). Unde, crede-ma, se face carte de 100 de ori mai mult decat la facultatea voastra.

Si acum, te rog, transmite superiorului tau:

1. Presupunand ca sunt din Baia Mare si nu pot veni la curs (ca doar d-aia m-am inscris la ID) de ce dracu' nu pot profesorii sa uploadeze toata informatie pe care a spus-o colega mai sus pe Elis? Pai daca e facultate ID, de ce mai avem usernameul si parola aia? Sa ne stergem la fund cu ele?

2. Reamintesc ca am dat la ID ca sa fac ID si nu "zi". Ca daca vroiam "zi" veneam frumusel la cursuri si seminarii. De ce ID? Pt ca mare parte din studenti sunt angajati. Si atunci, de ce avem examene puse in timpul saptamanii de lucru, unele dintre ele chiar de la 14:00? Aaah, sa nu stie oare secretarele, decanu si ceilalti profesori programul de lucru in Romania?

3. De ce mama dracu' avem sesiune pana pe 22 iunie dar ultimul examen e pe 16? Ca sa plecati voi tot personalul mai repede in vacanta? Nu era mai util oare sa avem mai multe zile pentru invatat?

Hai sictir, ca ai reusit sa ma enervezi! Invit si pe ceilalti colegi sa ii astupe gura Spatarului.

Apreciez limbajul "superior" corespunzator studiilor pe care le ai (asta daca le ai). Spre stiinta ta, draga LucBuc, nu sunt angajata acestei universitati, ci, asa de curiozitate, sunt unul din salariatii Monitorului Oficial al Romaniei, iar superiorul meu nu prea are legatura cu problemele pe care tu vrei sa le transmit. In al doilea rand, daca aveai vreo nelamurire, si cu siguranta ai, exista o rubrica pe Elis-ul la care faceai referire, unde la fiecare disciplina exista optiunea de a trimite email profesorului, iar din experienta personala, iti pot spune ca ei chiar raspund.
Daca tu esti din Baia Mare si te simti nedreptatit, cum o fi oare cu colegii nostri care vin de prin strainatate sa-si dea examenele???
Iar daca aceasta facultate "nu este nici pe departe la nivelul" Politehnicii, inseamna ca nu o sa ai nicio problema in a promova. Si atunci, care e problema?
Sa ai bafta! :cherry:
Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla intr-o continua crestere.
Murphy
maraspataru
Baby Student
Baby Student

Mesajde LucBuc » Sâm Mai 22, 2010 5:22 pm

Spataru,

Ingineria se obtine cu studii nu asa... pe "neveu" ca zecile de mii de absolventi economisti sau avocati care nu stiu ce e aia "medie aritmetica" de exemplu. Deci fii sigura ca le am.

Posibil sa fi tras putin pe langa in legatura cu ocupatia ta. Insa te-ai dat de gol pe alta parte. Esti bugetar. Si atunci, cum poti tu, bugetar, sa imi dai mie lectii de customer service? Pai d-aia merge treaba cum merge in tara asta. Din cauza legilor care apar in Monitor.

Ca sa nu ma abat de la subiect... Sunt un client pentru aceasta facultate inainte de toate. Stii foarte bine ca facultatea nu da doi bani pe tine daca vii la examen fara sa fii platit taxa. Deci pentru ei... banii conteaza inainte de toate. In calitatea lor de furnizor de servicii fata de mine, client, se comporta lamentabil. Apropos, nu cred ca ai scris vreodata un mail pe elis vreunui profesor. Eu am facut-o si in termeni civilizati nu ca acum fata de tine care ma scoti din sarite. Raspunsul lor... se pare ca va veni la Pastele Cailor. Pe langa asta, au fost profesori care la curs (da, da, am fost si pe la cursuri) au dat adresa lor personala de email, dar au facut-o intr-un mod atat de pretios incat parca ne dadeau adresa de email a Angelinei Jolie (vezi cazul profesoarei de contabilitate).

In concluzie, nu inteleg de ce iei partea facultatii? Poate o sa dai raspunsul la aceasta intrebare.

Legat de studentii din strainatate care vin sa dea examenul "fara sa cracneasca" (cam asa se intelege din ce spui tu). Inca o data mentalitate de bugetar, in traducere ar cam fi asa: ce te plangi clientule? Se poate si mai rau.
Never stop learning!
LucBuc
Baby Student
Baby Student

Mesajde maraspataru » Sâm Mai 22, 2010 5:28 pm

LucBuc scrie:Spataru,

Ingineria se obtine cu studii nu asa... pe "neveu" ca zecile de mii de absolventi economisti sau avocati care nu stiu ce e aia "medie aritmetica" de exemplu. Deci fii sigura ca le am.

Posibil sa fi tras putin pe langa in legatura cu ocupatia ta. Insa te-ai dat de gol pe alta parte. Esti bugetar. Si atunci, cum poti tu, bugetar, sa imi dai mie lectii de customer service? Pai d-aia merge treaba cum merge in tara asta. Din cauza legilor care apar in Monitor.

Ca sa nu ma abat de la subiect... Sunt un client pentru aceasta facultate inainte de toate. Stii foarte bine ca facultatea nu da doi bani pe tine daca vii la examen fara sa fii platit taxa. Deci pentru ei... banii conteaza inainte de toate. In calitatea lor de furnizor de servicii fata de mine, client, se comporta lamentabil. Apropos, nu cred ca ai scris vreodata un mail pe elis vreunui profesor. Eu am facut-o si in termeni civilizati nu ca acum fata de tine care ma scoti din sarite. Raspunsul lor... se pare ca va veni la Pastele Cailor. Pe langa asta, au fost profesori care la curs (da, da, am fost si pe la cursuri) au dat adresa lor personala de email, dar au facut-o intr-un mod atat de pretios incat parca ne dadeau adresa de email a Angelinei Jolie (vezi cazul profesoarei de contabilitate).

In concluzie, nu inteleg de ce iei partea facultatii? Poate o sa dai raspunsul la aceasta intrebare.

Legat de studentii din strainatate care vin sa dea examenul "fara sa cracneasca" (cam asa se intelege din ce spui tu). Inca o data mentalitate de bugetar, in traducere ar cam fi asa: ce te plangi clientule? Se poate si mai rau.

Monitorul Oficial este REGIE AUTONOMA (a se vedea cum functioneaza), deci nu sunt bugetar. Nu vreau sa te enervez, si nici nu am de gand sa continui aici polemica, ca nu are rost. Daca vrei, vorbim pe messenger. :cherry:
Murphy
maraspataru
Baby Student
Baby Student

Mesajde LucBuc » Sâm Mai 22, 2010 5:29 pm

Am uitat, multumesc Alina pentru informatie.
Never stop learning!
LucBuc
Baby Student
Baby Student

Mesajde LucBuc » Sâm Mai 22, 2010 5:33 pm

maraspataru scrie:
Monitorul Oficial este REGIE AUTONOMA (a se vedea cum functioneaza),

Ai trantit-o rau cu raspunsul asta. Pai daca e sa vorbim de regii... umplu o pagina de A4 pe forumul asta cu jafurile lor.

Ma opresc insa promit sa revin de fiecare data cand vei lua apararea facultatii.
Never stop learning!
LucBuc
Baby Student
Baby Student

Mesajde thesmmoker » Dum Mai 23, 2010 1:38 pm

Salut,
In primul rand, multumesc celor care au postat informatii utile si nu au intrat in polemici ca nu isi au sensul aici. Totusi le respect parerea, e o tara libera :P

In al doilea rand Nicoletaa posta mai sus : La Management avem de invatat doar grilele din suportul de curs. Si mai avem si 3 referate de facut daca vrem sa luam 3 pct suplimentare. (temele la referate le-a dat la primul curs); ..... poti sa ne spui te rog de unde se pot lua cursurile si temele de referate. Daca pote cineva sa imi trimita si mie as fi recunoscator traian.minea@gmail.com.

O zi buna!
thesmmoker
Baby Student
Baby Student

Mesajde s_andra » Lun Mai 24, 2010 3:06 am

multumesc frumos Nicoleta.
stie cineva ce esee,proiecte sau teme avem de facut? :D:D

bafta tuturor !!
s_andra
Baby Student
Baby Student

Mesajde maraspataru » Lun Mai 24, 2010 7:34 am

Pentru management:
1. Referat/recenzie legat de: a. evolutia conceptului de management al organizatiei, sau b.scolile de management, contributii si limite
2. Elaborarea strategiei unei firme: misiunea firmei, obiectivele, resursele si mijloacele de realizare.
3. a. Elaborarea unei organigrame a unei firme cu profil de productie, comert, servicii,
sau
b. Profilul unui manager eficient/ineficient.
La punctele 1 si 3 avem de ales dintre a si b, iar pentru fiecare lucrare se da un punct in plus la examen. Lucrarile se pot trimite pe mail (n.gudanescu@gmail.com) sau se aduc la examen.
:cherry:
Murphy
maraspataru
Baby Student
Baby Student

Mesajde Nicoletaa » Joi Mai 27, 2010 2:37 pm

Stiti cumva la drept din ce vor fi cele 3 grile? (din toata cartea sau din subiectele pe care le avem la examen)
Nicoletaa
Baby Student
Baby Student

Mesajde s_andra » Joi Mai 27, 2010 9:33 pm

imi spuneti si mie va rog ce esee avem la drept?
multumesc!
s_andra
Baby Student
Baby Student

Mesajde P_Alina » Vin Mai 28, 2010 6:38 am

s_andra scrie:imi spuneti si mie va rog ce esee avem la drept?
multumesc!

Subiectele la drept sunt: izvoarele de drept comercial, fapte de comert subiective, fapte de comert obiective, comerciantul pers fizica, comerciantul pers juridica, fondul de comert, tipuri de societati comerciale, adunarea generala ordinara, administrarea in sisteml unitar, dizolvarea, lichidarea, mondul comercial, comisionul comercial, tipuri de titluri comerciale de valoare (generalitati), cecul. Grilele vor fi din dreptul subiectiv, dreptul obiectiv, acte si fapte de comert
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu!
P_Alina
Baby Student
Baby Student

Mesajde thesmmoker » Mie Iun 16, 2010 8:00 am

Hello all,

Cum pot sa atasez fisiere pe forum. Optiunea de atach file nu merge.
Am subiectele la EFG de la profa. Modelul care o sa fie la restanta.
thesmmoker
Baby Student
Baby Student

rugaminte

Mesajde FlorentinaFB202309 » Mie Iun 16, 2010 2:59 pm

buna,

am si eu o mare rugaminte.
am restanta la EGF si as vrea daca se poate sa-mi trimiti si mie pe mail subiectele pentru restanta.
adresa mea este : florentina.vlad20@yahoo.com

iti multumesc
FlorentinaFB202309
Baby Student
Baby Student

rectificare

Mesajde FlorentinaFB202309 » Mie Iun 16, 2010 3:01 pm

am scris aiurea adresa

stefanya_vlad@yahoo.com
FlorentinaFB202309
Baby Student
Baby Student

subiecte EGF

Mesajde marius33 » Sâm Iun 19, 2010 4:03 pm

Salut sunt la FB ID GR.9 si cred ca este vorba de problemele de la examen EGF.Normal trebuie sa mearga daca apesi pe rasfoire si apoi pe add attachment.Daca nu merge te-as ruga sa-mi trimiti si mie prin maill acele probleme .mariusemilian_30@yahoo.com
Multumesc mult si iti doresc o zi buna!
marius33
Baby Student
Baby Student

note macroeconomie si egf

Mesajde luisfabian » Vin Iun 25, 2010 2:35 pm

oare ce se intampla cu notele la macreconomie si egf ? inca nu au fost publicate pe elis. stie cineva ceva ?
luisfabian
Baby Student
Baby Student

Înapoi la Finante si Banci