hai sa va spun eu cum sta treaba cu facultatea de drept ZI

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

hai sa va spun eu cum sta treaba cu facultatea de drept ZI

Mesajde mircea » Vin Dec 14, 2007 12:11 pm

1. Platiti-va taxele !
2. In general, puteti sa nu veniti la cursuri sau seminarii, de obicei nu vor fi probleme. In cazul in care un profesor face caz de prezete si tine liste de prezenta duceti-va in timpul semestrului de cateva ori. Din ce am vazut pana acum, profesorii care fac prezenta cer un minim de 5 - 6 prezente pe semestru, numar destul de mic si care poate fi acoperit cu o invoire de la servici din cand in cand. Oricum, nu veti avea mai mult de 2 materii pe semestru la care sa faca liste.
3. mergeti in sesiune cu chitantele dupa voi, pentru orice eventualitate;
4. Daca nu sunteti straini de materie si ati depus un oarecare efort ptr sesiune, o sa luati examenele. Daca nu ati citit nimic sansele sunt mici sa luati. Se mai pot folosi si alte mijloace, ca deh, sunteti studenti abili, dar daca va prind astia nu e prea placut. Oricum, macar la materiile importante se merita sa treceti prin materie (civil, penal) pentru ca sunt materii misto si utile pe viitor.

Adevarul e ca numai civilul, penalul, comercialul si criminalistica sunt singurele materii utile din facultatea asta. Astea sunt chintesenta dreptului. Alte mizerii gen pido, drept roman sau comunitar european sunt materii de umplutura. o sa observati ca pe masura ce un profesor preda o materie mai neimportanta, pe atat e mai nervos si mai rautacios, vrea sa isi faca simtita prezenta.

INCA CEVA - de la registratura facultatii se pot cumpara cu preturi gen 5 - 10 ron toate cartile de IDD pentru aceleasi materii ca la ZI. Diferenta este ca materia la IDD este sintetizata pentru a ramane esentialul si ca aceeasi carte de la ZI ar costa intre 30 - 100 ron doar ptr ca are coperta mai lucioasa si este mai pe lung povestit totul.

Asadar, cu un minim de prezente, cu ceva carti de la IDD (scurte si la obiect) si cu putina rabdare de citit in sesiune, se poate rezolva totul.
Ultima oară modificat de mircea pe Mar Aug 19, 2008 8:50 pm, modificat de 2 ori în total.
fortza steaua :)
mircea
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Joi Ian 03, 2008 6:46 am

imi place cum suna ... ;) chiar ma coafeaza ...
I'm the trouble starter ... punkin' instigator ! >:)
sht0-`power
Student
Student

Mesajde Oskar » Lun Ian 07, 2008 10:55 pm

poti sa explici pt un sarman necunoscator faza cu cartile de la registratura (eu fiind la zi)
Every kind action has a not so kind reaction
Oskar
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Mar Ian 08, 2008 7:08 am

faza e ca e aceiasi materie si la zi si la idd . nu sunt diferente decat la pret ( o carte de idd e mai ieftina decat una de invatamant la zi ) .
sht0-`power
Student
Student

Mesajde Oskar » Mar Ian 08, 2008 7:58 am

am inteles. multam'
Every kind action has a not so kind reaction
Oskar
Baby Student
Baby Student

Mesajde mircea » Joi Ian 10, 2008 10:00 am

da, e aceeasi materie. diferentele sunt urmatoarele - cartea de ID are o coperta mai urata :))))) si e materia sintetizata, mult mai pe scurt. in alte cuvinte... fara multe aberatii inutile ca sa faca cartea volum

io dupa cartile de id am invatat mai mereu si am luat note intre 5 - 9. s-a intamplat o data sa iau si 9, dap :)
mircea
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Vin Ian 18, 2008 10:03 pm

deci e bine ... sa vad ce drac fac :)
sht0-`power
Student
Student

Mesajde mircea » Mar Aug 19, 2008 8:59 pm

ptr astia micii din anu 1 - ca sa stiti, daca faceti restante:

1. prima re-examinare gratis

2. a doua re-examinare 100 ron

3. a treia re-examinare 100 ron

de obicei n-ar trebui sa existe o a 4-a reexaminare si ar trebui sa te duci in anul urmator cu restanta dar unii profesori de la materii mai importante (penal, civil), mai fac si o a 4-a reexaminare daca sunt prea multi picati (tot 100 ron costa)

teoretic numarul maxim de restante cu care se poate trece in anul urmator este de 3 (fiecare costa 400 ron ca sa o iei dupa tine). Daca ai mai mult de 3, dupa spusele secretarei, esti exmatriculat, dar nu prea o cred. Ideal oricum, la cate sesiuni de re-examinare sunt, e sa nu se ajunga in situatia asta.

Minim de efort acolo si n-ai cum sa nu iei. Doar daca esti prea plopist ajungi cu multe restante in anu urmator.
mircea
Baby Student
Baby Student

Înapoi la Drept