De ce se pica pe capete ? anul I

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

De ce se pica pe capete ? anul I

Mesajde mxxa » Joi Feb 10, 2011 1:24 pm

Am deschis acest topic in speranta ca poate o sa gasim impreuna raspunsul la aceasta intrebare.

Ma uitam zilele trecute pe afisierul de la secretariat unde 166 de colegi nu au mai achitat taxa de scolarizare, in total suntem 23 de grupe a 20 o grupa ...aproximativ 460, deci aproape 1/3 din colegi teoretic nu au sustinut examenele. Din cei ramasi daca au luat 20% care e scopul lor ? sa ne vada la restante ? oare cei 80% nepromovati chiar nu au invatat ? (vorbesc despre anul I forma I.D.)
mxxa
Baby Student
Baby Student

Mesajde christinavioleta » Dum Feb 13, 2011 7:54 pm

Nu cred ca s-ar pica intentiona,altfel,ar fi asa si la forma de invatamant ZI,si crede-ma ca sunt o gramada care nu au habar prea tare si totusi trec,asa ca ,mie nu mi se pare deloc greu sa promovezi un examen...
christinavioleta
Baby Student
Baby Student

...

Mesajde bobicraioveanu » Mar Mar 08, 2011 1:57 pm

si eu zic ca se trec examenele relativ usor, sau cel putin cred ca au o dificultate corecta. Este clar ca universitatea are o credibilitate de pastrat si asta cere un anumit grad de exigenta
bobicraioveanu
Baby Student
Baby Student

Mesajde Oskar » Dum Apr 17, 2011 12:01 pm

pana in anul 4 o sa mai ramana un sfert din studentii din anul 1
Every kind action has a not so kind reaction
Oskar
Baby Student
Baby Student

Mesajde Unul » Mar Aug 09, 2011 12:34 am

Asa este sunt cei care au terminat anul acesta un sfert din cati au inceput.Nu se pica pe capete, obtine examenele cei care invata.
Unul
VIP
VIP

Mesajde NervaTraian » Vin Aug 19, 2011 8:01 am

De ce se pica pe capete la ID? O intrebare buna de altfel. Cauzele sunt multiple si vad ca sunt multi de la zi care dau raspunsuri. Avand in vedere situatia si varsta lor nu-i acuz. La varsta lor oricare dintre noi gandea la fel. Se pica pe capete la ID deoarece multi nu invata temeinic materia. Asta am vazut-o eu in semestrul II. Erau colegi care dadeau foaia de examen aproape goala, 2-3 randuri acolo. Semn ca nu invatasera. La ID toti au job si o mare majoritate dintre colegi au si alte obligatii (familie, copii) ceea ce le acapareaza mult din timpul alocat invatatului. Un alt motiv important este acela ca examenele sunt puse in cursul saptamanii la ore imposibile (orele 14 si 16). Sper ca citesc si conducerile UNVT si a facultatii aceasta postare. In conditiile in care suntem la forma ID de ce se pun examenele la aceste ore in cursul saptamanii si nu si in week-end? Unde este respectul si deschiderea fata de student? In ASE pana si la zi la masterat se pun examenele incepand cu ora 18 daca sunt in cursul saptamanii. Examenele trebuie puse in cursul zilei pentru studentii de la ZI. Ei au obligatia sa invete (sunt studenti cu norma intreaga ca sa spun asa) si in al doilea rand sa-si gaseasca si un job daca vor. La ID e alta situatia: job-ul si familia pe primul loc apoi timpul alocat studiului.
Multi colegii au "picat" examenele deoarece au absentat, nu au putut sa se invoiasca de la job. Si eu sunt in aceasta situatie. In urmatoarea sesiune, de pe semestrul II, m-am prezentat si am promovat examenele cu note mari ( precizez asta ca sa nu credeti ca sunt genul de om care nu-si da interesul pentru studiu). Probabil ca 90% dintre cei de la ID sunt la a doua facultate absovind-o pe prima cand aveau 20 si ceva de ani asa ca nu-i poate acuza nimeni de lipsa de metoda a invatarii sau ca facultatea nu-i de ei. Prima facultate fiind de stat in cele mai multe cazuri.
NervaTraian
Baby Student
Baby Student

Mesajde Unul » Vin Aug 19, 2011 4:00 pm

In geeneral ai dreptate prin ceea ce spui, dar orele examenelor pentru cei de la zi sunt foarte bine puse.Cine este la ID au timp mai putin pentru studiu.
Unul
VIP
VIP

Înapoi la Drept