credite an 1

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

credite an 1

Mesajde icon » Sâm Sep 18, 2010 9:33 am

Buna.

Nu gasesc cate credite are fiecare materie, daca ma puteti ajuta....
De cate credite este nevoie sa treci in anul 2, de 31?

mersi!
icon
Baby Student
Baby Student

Mesajde aLINAK » Sâm Sep 18, 2010 8:59 pm

Numarul de credite alocat fiecarei materii il gasesti pe Elis ,la sectiunea:" situatie scolara".In principiu trebuie sa ai jumatate din numarul total de credite al anului.
Pentru a promova in anul 2, ai nevoie de aproximativ 31 de credite,cum ai spus si tu.(totalul de credite pe an este de 61,fara sport)
aLINAK
Student
Student

Mesajde icon » Lun Sep 20, 2010 12:09 am

Da, dar numai la materiile la care ai sustinut examen e afisat nr de credite, la celelalte nu...

La ce materii ma sfatuiti sa ma duc sa dau examen (nu ma pot duce la toate acum )?
La constitutional cum e ?Daca sunt materii unde e o lista cu subiecte din care sa se dea ca sa stiu ca trec macar daca le invat...

Help!!!

Multumesc mult anticipat!
icon
Baby Student
Baby Student

Mesajde aLINAK » Lun Sep 20, 2010 6:57 pm

1. Sem. 1 - Drept civil I 7
2. Sem. 1 - Drept constituĹŁional 5
3. Sem. 1 - Drept roman 5
4. Sem. 1 - Economie I 5
5. Sem. 1 - Limba franceză I 3
6. Sem. 1 - Teoria generală a dreptului 5
7. Sem. 2 - Bazele informaticii 3
8. Sem. 2 - Drept civil II 7
9. Sem. 2 - Economie II 3
10. Sem. 2 - Educaţie fizică II CS
11. Sem. 2 - InstituĹŁii politice 5
12. Sem. 2 - Istoria statului şi dreptului românesc 4
13. Sem. 2 - Limba franceză II 3
14. Sem. 2 - Sociologie 3
Cam astea sunt creditele pe materii....eu te sfatuiesc sa te duci la economie,este destul de simplutz ...sunt niste grile pe elis si daca imi lasi o adresa de mail iti mai trimit si eu ce mai am din cursuri,la drept constitutional si la institutii politice eu zic ca poti sa citesti cartea o data si treci fara probleme....la civil se da grila si cred ca te descurci daca inveti cate ceva.La roman examenul propriu zis a fost ok din punct de vedere cantitativ(mai putin de invatat decat la alte materii),dar la restanta nu stiu exact cum va fi.....bafta!
aLINAK
Student
Student

Mesajde CriStiaN AnGeL » Mie Sep 22, 2010 1:03 am

30 de credite sunt necesare sa promovezi in anul urmator.

" (totalul de credite pe an este de 61,fara sport) "

Le-ai calculat si pe cele de la practica facultativa? 3 pe fiecare sem.
YM: cristi.style103
CriStiaN AnGeL
Baby Student
Baby Student

Mesajde aLINAK » Mie Sep 22, 2010 6:01 pm

Pe acelea nu le-am calculat
Apropo,unde ai gasit informatii despre practica facultativa?eu nu am reusit sa dau de ele...
aLINAK
Student
Student

Mesajde icon » Joi Sep 23, 2010 8:48 am

Mesi pt informatii.

Are cineva o lista cu subiecte pt constitutional?institutii politice??
icon
Baby Student
Baby Student

Mesajde icon » Sâm Sep 25, 2010 11:27 am

aLINAK scrie:1. Sem. 1 - Drept civil I 7
2. Sem. 1 - Drept constituĹŁional 5
3. Sem. 1 - Drept roman 5
4. Sem. 1 - Economie I 5
5. Sem. 1 - Limba franceză I 3
6. Sem. 1 - Teoria generală a dreptului 5
7. Sem. 2 - Bazele informaticii 3
8. Sem. 2 - Drept civil II 7
9. Sem. 2 - Economie II 3
10. Sem. 2 - Educaţie fizică II CS
11. Sem. 2 - InstituĹŁii politice 5
12. Sem. 2 - Istoria statului şi dreptului românesc 4
13. Sem. 2 - Limba franceză II 3
14. Sem. 2 - Sociologie 3
Cam astea sunt creditele pe materii....eu te sfatuiesc sa te duci la economie,este destul de simplutz ...sunt niste grile pe elis si daca imi lasi o adresa de mail iti mai trimit si eu ce mai am din cursuri,la drept constitutional si la institutii politice eu zic ca poti sa citesti cartea o data si treci fara probleme....la civil se da grila si cred ca te descurci daca inveti cate ceva.La roman examenul propriu zis a fost ok din punct de vedere cantitativ(mai putin de invatat decat la alte materii),dar la restanta nu stiu exact cum va fi.....bafta!

imi poti trimite te rog cursurile de care spuneai?ti am lasat pe pm adresa de mail.mersi.
icon
Baby Student
Baby Student

Mesajde CriStiaN AnGeL » Lun Sep 27, 2010 5:09 am

aLINAK scrie:Pe acelea nu le-am calculat
Apropo,unde ai gasit informatii despre practica facultativa?eu nu am reusit sa dau de ele...

"Am taiat in carne vie" ca sa aflu ce-i cu practica aia facultativa, insa DEAD END.
Ultimu raspuns a fost: "Practica facultativa nu este necesara este obligatorie doar in anul 4"(apoi am intrebat de ce este afisata pe avizier continand 3 credite pe fiecare semestru).
Raspunsul a fost unul evident, clar si la obiect " Nu stiu, si dat din umeri si incordat din buze" So. presupun ca acele credite li se acorda doar celor care merg la Decan si fac reclamatie, celor care desigur au facut practica si au adeverinta de la cabinetul de avocatura.
Singur nu pot rezolva problema, e ceva mai BIG la mijloc :) Prea nu stie nimeni ce si cum despre asta.. Am mai discutat despre asta in alt topic, si am explicat ca mi s-a zis ca trebuia sa ma inscriu la inceputul anului, ei bine, anul asta asta am facut si mi s-a zis ca-i necesara doar in anul 4. Pun pariu pe ce vreti voi ca la sfarsitul anului iar se va afisa pe avizier practica facultativa. Pana atunci mister total.
YM: cristi.style103
CriStiaN AnGeL
Baby Student
Baby Student

practica

Mesajde andreeas » Lun Sep 27, 2010 1:46 pm

practica e obligatorie doar in anul 4. eu sunt acum anul 4 si asa e. daca vrei sa faci practica din anul 1 poti aduce adeverinta, dar nu stiu daca are vreo relevanta. in anul 4 practica este o materie la care dai examen oral in baza unui caiet de practica elaborat in timpul practicii. daca vreti mai multe informatii o sa le aveti dupa ce incepe anul universitar, doar sa-mi lasati mesaj si va zic. succes,
andreeas
Baby Student
Baby Student

Restante anul 1

Mesajde floo89_01 » Mie Noi 10, 2010 10:33 pm

buna,eu nu am stiut ca exista inca 2 examinari dupa restante si astfel am ramas cu 1restanta din anul 1.Vreau si eu va rog mult ,sa imi spuneti cati bani o sa dau acum si cand o mai pot da? O pot da cand dau cei din anul 1 sau doar in perioada de restante?SI cu taxa? fiecare credit- 1 mil? sau nu am inteles eu bine? Va rog mult sa imi raspundeti
floo89_01
Baby Student
Baby Student

Mesajde sylvyana14 » Sâm Sep 10, 2011 1:30 pm

buna ziua, dragi colegi
sunt si eu anul I la id si as vrea sa stiu daca in afara de suportul de curs care ni se va asigura trebuie sa cumparam si cartile profesorilor si daca trebuie, ce carti trebuie sa ne cumparam.am trecut pe la libraria universitatii si am vazut ca sunt destul de scumpicele iar doamna de acolo mi-a spus sa astept primul tutorial si apoi sa vad ce recomanda fiecare profesor.
sylvyana14
Baby Student
Baby Student

Mesajde Laur » Mie Sep 21, 2011 9:40 am

@ buna,eu nu am stiut ca exista inca 2 examinari dupa restante si astfel am ramas cu 1restanta din anul 1.Vreau si eu va rog mult ,sa imi spuneti cati bani o sa dau acum si cand o mai pot da? O pot da cand dau cei din anul 1 sau doar in perioada de restante?SI cu taxa? fiecare credit- 1 mil? sau nu am inteles eu bine? Va rog mult sa imi raspundeti

O restanta din anul 1 o poti duce pana in anul 4, se calculeaza in felul urmator:
spre exemplu drept civil are 7 credite. Un credit = 1milion aprox. deci .. in anul 2 daca te decizi sa dai restanta din anul 1 trebuie sa platesti 7 milioane ( doar ca sa te poti prezenta la examen, mai departe depinde de tine daca vei lua restanta), daca o lasi pana in anul 4...in fiecare an ti se pun "penalizari" de 1-2 milioane.. deci ajungi.. la o suma de 9-10 milioane pt o restanta din anul 1.
Think twice.
Laur
Baby Student
Baby Student

Înapoi la Drept