de fry » Mie Oct 08, 2008 11:22 am
da, ar fi trebuit sa spun doamna brumar ptr ca am pretentii ca sunt un om civilizat. ok, este lector. ce fel de lector? genul acela care stie o carte si urla incontinuu ptr ca nu are idee cum sa tina un curs / examen altfel? sincer, avem lectori buni in facultate, dar pana sa ajunga acolo, doamna brumar mai are paine de mancat. atata vreme cat doamna brumar nu invata ca meseria de profesor / lector universitar presupune o anumita prestanta, si ca treaba nu se face cu urlete ca la usa cortului, nu merita prea mult respect ptr ceea ce face.
relevanta pido in practica o cunosc foarte bine, am membri ai familiei care activeaza ca avocati ori in ministerul de justitie si sincer, din 25 cazuri, maxim 1 este legat de asa ceva. iar cand este legat, este de obicei vorba de o baba care cehama statul roman in judecata ptr ceva petrecut in vremea de trista amintire, si tot la cedo sfarseste din pacate ptr ca aici nu rezolva nimic. in momentul cand ceva se leaga de pido, orice avocat / procuror / judecator stii ce va face? va cauta in carte 10 minute. sau nu va cauta deloc ptr ca majoritatea spetelor de acest gen sunt tipice, sablon aproape. daca e ceva mai complicat... ptr asta exista mai multe termene in proces, sa aiba timp si judecatorii sa verifice ce si cum. nimeni nu invata asa ceva in detrimentul unor materii cu adevarat importante in practica noastra. prin instante avem crime, divorturi, furturi, santaje etc., cu astea ne luptam. probleme de pido, cand apar, sunt de obicei tipice si se ajunge la cedo cu ele. diferenta intre practica si teorie este incredibila sa stii. exista avocati care se ocupa foarte mult de pido, ei sunt cei care trebuie sa viseze aceasta materie intr-adevar 24h/24.
ma bucur ca ai aparat-o, de fapt ma bucur ca o apara cineva, inseamna ca nu este totusi o cantitate atat de neglijabila cum banuiam eu.
multi indivizi nervosi si tocilari au mancat cartile de teorie in facultate si au ajuns pe functii unde nu fac fatza si nu se descurca cu adevarat. asa am ajuns sa avem un bodu la fisc sau o judecatoare care elibereaza un tigan mafiot de frica sa nu ii faca rudele aluia ceva.
intr-o universitate din primele 500 ale lumii (cum noi nu avem in tara), brumar nu are ce cauta. boroi are ce cauta. stancu da.. si lista e generoasa cu cei din titulescu. dar nu brumar. nu am sa mai scriu nimic aici, nu are rost oricum.
bafta all