PIDO anul III

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

PIDO anul III

Mesajde fry » Vin Oct 03, 2008 3:26 pm

Stie cineva care este problema acestei Catrinel Brumar si de ce se comporta cum se comporta?
fry
Baby Student
Baby Student

Mesajde fry » Mar Oct 07, 2008 5:18 pm

nu stie nimeni de ce se comporta deplasat si da prea multa atentie unei materii pe care 80% dintre noi nu o vom folosi decat rar in practica? oricum, pido de anu3 pare mai mult o explicatie foarte restransa a ceea ce trebuie stiut de fapt.
nu stie nimeni de ce brumar se poarta ca o persoana cu nervii? pe mine ma amuza uneori, dar nu e deloc amuzant pana la urma. pe voi nu? brumar, daca citesti aici, trezeste-te!! grow up.
Ultima oară modificat de fry pe Mar Oct 14, 2008 9:50 pm, modificat 1 dată în total.
fry
Baby Student
Baby Student

Mesajde krlita » Mar Oct 07, 2008 9:31 pm

Daca aveti ceva de comentat, macar faceti acest lucru in mod civilizat. Modul de adresare este, in ceea ce ma priveste, total neadecvat. Doamna Brumar este, totusi, lector universitar si merita o adresare cu "dumneavoastra", nu credeti? Oricare ar fi criticile aduse la adresa dumneaei.
Cat despre relevanta acestei materii pentru viitorii practicieni, ar fi bine sa va mai informati...
"Doua lucruri sunt infinite:universul si prostia omeneasca, iar de primul nu sunt inca sigur."
krlita
Baby Student
Baby Student

Mesajde fry » Mie Oct 08, 2008 11:22 am

da, ar fi trebuit sa spun doamna brumar ptr ca am pretentii ca sunt un om civilizat. ok, este lector. ce fel de lector? genul acela care stie o carte si urla incontinuu ptr ca nu are idee cum sa tina un curs / examen altfel? sincer, avem lectori buni in facultate, dar pana sa ajunga acolo, doamna brumar mai are paine de mancat. atata vreme cat doamna brumar nu invata ca meseria de profesor / lector universitar presupune o anumita prestanta, si ca treaba nu se face cu urlete ca la usa cortului, nu merita prea mult respect ptr ceea ce face.

relevanta pido in practica o cunosc foarte bine, am membri ai familiei care activeaza ca avocati ori in ministerul de justitie si sincer, din 25 cazuri, maxim 1 este legat de asa ceva. iar cand este legat, este de obicei vorba de o baba care cehama statul roman in judecata ptr ceva petrecut in vremea de trista amintire, si tot la cedo sfarseste din pacate ptr ca aici nu rezolva nimic. in momentul cand ceva se leaga de pido, orice avocat / procuror / judecator stii ce va face? va cauta in carte 10 minute. sau nu va cauta deloc ptr ca majoritatea spetelor de acest gen sunt tipice, sablon aproape. daca e ceva mai complicat... ptr asta exista mai multe termene in proces, sa aiba timp si judecatorii sa verifice ce si cum. nimeni nu invata asa ceva in detrimentul unor materii cu adevarat importante in practica noastra. prin instante avem crime, divorturi, furturi, santaje etc., cu astea ne luptam. probleme de pido, cand apar, sunt de obicei tipice si se ajunge la cedo cu ele. diferenta intre practica si teorie este incredibila sa stii. exista avocati care se ocupa foarte mult de pido, ei sunt cei care trebuie sa viseze aceasta materie intr-adevar 24h/24.

ma bucur ca ai aparat-o, de fapt ma bucur ca o apara cineva, inseamna ca nu este totusi o cantitate atat de neglijabila cum banuiam eu.

multi indivizi nervosi si tocilari au mancat cartile de teorie in facultate si au ajuns pe functii unde nu fac fatza si nu se descurca cu adevarat. asa am ajuns sa avem un bodu la fisc sau o judecatoare care elibereaza un tigan mafiot de frica sa nu ii faca rudele aluia ceva.

intr-o universitate din primele 500 ale lumii (cum noi nu avem in tara), brumar nu are ce cauta. boroi are ce cauta. stancu da.. si lista e generoasa cu cei din titulescu. dar nu brumar. nu am sa mai scriu nimic aici, nu are rost oricum.
bafta all
fry
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Mie Oct 08, 2008 7:49 pm

Nu am nimic cu doamna Brumar... M-am obisnuit inca din liceu cu atitudinile diferite si pentru unii uneori deranjante ale unor profesori. Mie mi-a placut DIPul anul trecut si probabil imi va placea si PIDO anul acesta. Dar in conditiile astea astazi nu prea am inteles ce s-a intamplat.... O fi avut o zi grea...
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!
demy
Student
Student

Mesajde krlita » Joi Oct 09, 2008 10:02 pm

Din cate am observat eu, aceasta materie capata o amploare din ce in ce mai insemnata. Plus ca nu m-as simti bine sa-mi caseze hotararea pe motiv de incalcare a prev. CEDO, cum se mai intampla. Or fi cazuri izolate, poate k ai dreptate, cateva dosare la zecile mii de litigii de pe rolul instantelor... Dar acest lucru tine de aprecierea fiecaruia.
Sincera sa fiu, nu cred k sunt singura persoana care apreciaza ca dna lector Brumar este un cadru didactic demn sa stea alaturi de restul corpului profesoral al univ. noastre.
In sfarsit, din pacate, lumea nu prea se prinde ca dreptul nu e numai toceala, ci mai e nevoie si de altceva. Oricum, mi se pare aiurea sa tocesti ceva ce nu intelegi...
"Doua lucruri sunt infinite:universul si prostia omeneasca, iar de primul nu sunt inca sigur."
krlita
Baby Student
Baby Student

Mesajde fry » Mar Oct 14, 2008 9:33 pm

ti-e frica sa nu ti se caseze hotararile pe motiv de nerespectare a dr omului?sper ca faci diferenta intre ce trebuie studiat ptr pido in practica si teoria redusa care ne-a fost predata acum in anu 3.
intrebare: ce fel de judecator o sa fii? zi-mi, o sa iti faci probleme ca incalci dr omului si o sa eliberezi un nutzu sau ceva in genul asta ptr ca, spre ex, are un certificat medical si regimul de detentie sau arestare preventiva nu ii permite ingrijirea medicala calificata aferenta?
o sa fii si tu o judecatoare care scapa liber un haysam sau elibereaza de frica o shatra de tigani ca mai are 1 an pana la pensie?
sincer, daca tu pui pido inaintea a ceea ce trebuie invatat -> acum <- cu adevarat, sper sa nu iei examenul la INM, ptr ca ar fi efectiv pacat sa ajungi judecatoare.
sunt multe fete care au rupt cartile in facultate si nu stiu pe ce lume traiesc si au "ciocanu" de judecator in mana si doamneee cate solutii idioate am vazut iesite din mana lor. muncesc procurorii o gramada si politistii de la judiciar si vine cate o solutie aberanta din partea unui judecator care face praf tot. vezi ce faci! gandeste-te la problema din perspectiva asta!

da, invatatul la drept presupune ceva toceala si "chemare" ptr a practica meseria. s-a vazut ce se intampla daca un tocilar declarat / nepractician ajunge in functie importanta (vezi sebastian bodu). in facultatea noastra sunt foarte putini cei care vor practica si mai putini sunt cei care vor intelege cu adevarat ce au invatat. e oarecum si vina profesorilor, care servesc niste carti lungi si trase de par in loc sa prezinte succint si clar materia. dar in primul rand e vina astora care se cred studenti si vin sa faca dreptul ptr ca e la moda si costa putin. doamne cati idioti de-astia avem in facultate. oricum, cine vrea sa invete cum trebuie stie unde sa caute.

pido este o materie demna de luat in seama, dar este totusi o materie pe care o poti invata in 1 saptamana daca iti bati capul, lucru pe care nu il poti face cu civilul sau penalul. importanta ei se invarte in alte sfere ale practicii judiciare de la noi, sfere in care se ajunge mai rar si prin care se trece ca prin branza daca ai ceva practica in spate.

problema cu lectora noastra de pido este legata de comportamentul in fata studentilor. Cateva din ispravele "la ordinea zilei" sunt intarziatul (de peste 40 minute) la ore si examene cu scuzele penibile aferente, urletele continuate si lipsa acuta a unei metode clare sau cel putin decente de a explica / preda. ca sa nu mai vorbim de corectarea lucrarilor, unde doamna brumar lasa impresia ca pe bune nu citeste toate lucrarile. sper sa nu am dreptate... mai pot trece, oricum, cateva chestii pe lista, dar nu cred ca mai are rost.

la fel cum afirmi tu la sfarsit, nu toata lumea pricepe ce toceste. Asa e, stie toata lumea asta. dar nici toti cei care pricep nu au talent de a preda altora.

nu sunt un chiulangiu sau un razvratit, sunt un student care isi vede de treaba si care a tras concluzii, sunt mare, vaccinat si stiu pe cine sa respect si pe cine nu.
iar pe catrinel brumar nu vreau. nu merita.cand o sa isi schimbe in primul rand comportamentul, atunci poate da. pana atunci or sa treaca multi cu scarba printr-o materie relativ importanta din cauza ifoselor ei.

topic end 4 good.[/i]
fry
Baby Student
Baby Student

Mesajde angel23 » Mie Aug 19, 2009 10:03 am

La PIDO se studiaza cumva dupa cartea scrisa de dna. Raluca Miga Besteliu ? Am cautat pe internet si am gasit cartea asta, as vrea sa o cumpar inainte sa inceapa facultatea...
angel23
Baby Student
Baby Student

Înapoi la Drept