Acreditat sau Autorizat!!!

Vreau sa intreb ceva

Acreditat sau Autorizat!!!

Mesajde tuturicu » Lun Iul 04, 2011 5:26 pm

Care e diferenta dintre "acreditata" si "autorizata provizoriu" ?
Ma poate ajuta cineva?
Vreau sa ma inscriu si eu la Drept ID si vreau sa stiu care e diferenta.
Va multumesc!
tuturicu
Baby Student
Baby Student
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Iul 04, 2011 5:09 pm

Mesajde kidoleena » Mar Iul 05, 2011 8:08 am

Autorizata provizoriu inseamna ca e autorizata sa functioneze dar nu are dreptul sa organizeze licenta, deci vei da licenta la alta facultate de stat(adica de la acea facultate vor veni profesori in Titulescu cu care sustii licenta, asta in cazul in care nu se acrediteaza pana atunci) iar acreditata inseamna ca facultatea are dreptul sa organizeze examenul de licenta la noi in fac, cu profesorii nostri..
Tot rau-i spre bine!
kidoleena
Student
Student
 
Mesaje: 80
Membru din: Mar Sep 16, 2008 1:27 pm
Localitate: Giurgiu

Mesajde bobicraioveanu » Mie Sep 21, 2011 3:30 pm

Citeste si noua lege a invatamantului pentru a vedea cum este calificata universitatea la care vrei sa te inscrii. De ex. Art. 193 din legea 1/2011

(1) Evaluarea universitatilor se realizeaza in scopul:

a) autorizarii provizorii si acreditarii;

b) ierarhizarii programelor de studii si clasificarii universitatilor.

(2) Evaluarea in scopul autorizarii provizorii si acreditarii se realizeaza de catre ARACIS sau de alta agentie inscrisa in EQAR si are loc potrivit legii si standardelor internationale in domeniu.

(3) Evaluarea in scopul ierarhizarii programelor de studii si a clasificarii universitatilor se realizeaza pe baza unei metodologii de evaluare propuse de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si aprobate prin hotarare a Guvernului, in maximum 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Aplicarea acestei metodologii intra in raspunderea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Evaluarea este realizata periodic.

(4) Universitatile se clasifica, pe baza evaluarii prevazute la alin. (3), in 3 categorii:

a) universitati centrate pe educatie;

b) universitati de educatie si cercetare stiintifica sau universitati de educatie si creatie artistica;

c) universitati de cercetare avansata si educatie.

(5) Evaluarea prevazuta la alin. (3) se face de catre un consortiu format din: ARACIS, incluzand reprezentanti ai studentilor, CNCS, CNATDCU si un organism international cu competente in domeniul ierarhizarii si clasificarii institutiilor de invatamant selectat pe baza de concurs.

(6) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), prima evaluare de dupa intrarea in vigoare a prezentei legi, facuta conform prevederilor alin. (3), se face numai de catre un organism international cu competenta in domeniul ierarhizarii si clasificarii institutiilor de invatamant superior sau de catre o agentie de asigurare a calitatii inregistrata in EQAR, din strainatate.

(7) Pentru programele de licenta si master, finantarea institutiilor de invatamant superior de stat, din surse publice, se face diferentiat pe categorii de universitati si in functie de pozitia in ierarhie a programelor de studii, conform ierarhizarii prevazute la alin. (3), pe baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului. Finantarea programelor de doctorat se face conform prevederilor art. 160.

(8) Statul poate finanta programele de excelenta in cercetare si educatie din orice categorie de universitati.

(9) Programele de excelenta prevazute la alin. (8) se stabilesc pe baza evaluarii prevazute la alin. (3), pentru programele de licenta si master, si pe baza competitiilor prevazute la art. 160 alin. (3), pentru programele de doctorat.

(10) Sunt finantate din fonduri publice: programe de licenta in universitatile de stat mentionate la alin. (4) lit. a), programe de licenta si master in universitatile prevazute la alin. (4) lit. b) si programe de doctorat, master si licenta in universitatile prevazute la alin. (4) lit. c).
bobicraioveanu
Baby Student
Baby Student
 
Mesaje: 9
Membru din: Mar Mar 08, 2011 1:17 pm


Înapoi la Cum aflu? Cum rezolv?

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron