Nici eu nu sunt in categoria de 9+, dar nici foarte departe... cred ca e intr-adevar important sa inveti pe parcursul anului si nu numai in sesiune... din pacate in timpul anului nu am prea mult timp sa inv, asa ca citesc un pic inainte de seminarii ca sa stiu despre ce e vb, si surprinzator (sau nu

) asta chiar ajuta. De asemenea, conteaza foarte mult sa iti placa materia, dupa cum s`a mai spus pana acum

. Din pacate sunt unele materii care nu au absolut nimic atractiv pentru unii. In cazul asta ideea ar fi sa te straduiesti sa respecti materia respectiva, sa ai mai multe prezente la seminarii in ideea de a intelege mai bine materia, sa raspunzi mai mult, chiar dak citesti din carte, profesorii apreciaza atentia, sau chiar sa te implici in alte activitati, sa prezinti proiecte care stii ca iti pot aduce un avantaj la examen, binainteles, depinde si de profesor.
Acuma... daca dai de vreun profesor, cum avem noi anul asta cativa, care vin la seminarii si intr`o ora, o ora si ceva ne spun doar ca suntem o adunatura de ratati si ca daca nu avem 10 pe linie nu ajungem nicaieri si mai bine nu ne pierdem timpu cu facultatea, nu vad unde ar mai fi nici loc de placere, nici de interes, nici de respect. Atata timp cat si acum, unii profesori isi permit sa aduca astfel de remarci/jigniri, plusate de comentarii de genu: "ah... vrei sa fii notar - ori ai bani ori relatii ca altfel nu aveti voi sanse" nu inteleg cum de mai pot avea orice pretentie de la noi.