Pagina 1 din 2

Intrebari frecvente despre facultate - Raspunsuri

MesajScris: Mie Sep 22, 2010 1:34 am
de CriStiaN AnGeL
Unele dintre raspunsurile la intrebarile voastre.
Daca aveti completari, postati si le voi include in topic.
Unele dintre raspunsuri de aici sunt doar ca sa va puteti face o idee, nu inseamna ca 100% e asa.

Grupele
*Grupele se fac intr-un mod aleatoriu, cativa de la fiecare litera.

*Grupele contin 40 de studenti, numarul poate creste pana la 43 de studenti in grupa. (Dupa condica)

*Mutarea in alta grupa, se face doar pe motiv serios, intemeiat, in primele 2 saptamani de la inceperea anului. Daca ai un motiv bine intemeiat si serios, mergi la secretariat si vorbesti cu doamnele de acolo, doar dansele se pot ajuta.

Cursurile
*Cursurile de obicei sunt dupamiaza, exceptand economia care era de la 8.00-10.00 (vorbesc despre anul I seria I), daca nu se vor aduce modificari la programul vechi de anul trecut, atunci va fi la fel.

Orarul
*Orarul se afiseaza in prima sau a 2-a saptamana de la inceperea anului.

Numarul de credite necesare pentru a promova anul
*30 de credite sunt necesare pentru a promova anul.

http://elis.univnt.ro
*Pe http://elis.univnt.ro se face logarea pentru mai multe informatii referitoare la discipline(cate credite contin), contact profesori, teste/grile, situatia platii,etc.

*Userul si parola pentru http://elis.univnt.ro le veti putea gasii pe prima pagina a carnetului de student, dupa ce va va fi eliberat. (Dupa ce achitati taxa pentru el, etc)

*Mai multe informatii despre ceea ce puteti face pe ELIS, aici: http://elis.univnt.ro/eLiS_student_nou.pdf

Educatie fizica/Sport
*Daca aveti scutire de la medicul de familie ca nu sunteti apt pentru disciplina: Educatie fizica, sunteti scutiti de aceasta disciplina, nu stiu daca in totalitate sau partial(sa fi doar prezent), insa daca nu aduceti la inceputul anului scutirea, la sfarsitul anului sau semestrului nu va fi primita si veti avea restanta la Educatie fizica. (Mai multe despre asta o sa aflati in timp de la doamnele profesoare)...Va urmaNu imi asum vina in cazul in care Universitatea Nicolae Titulescu va aduce modificari ulterioare.

MesajScris: Mie Sep 22, 2010 1:12 pm
de tstonem
Mici completări.

Grupe: dacă ţineţi neapărat să fiţi în grupa cu foşti colegi de liceu înscrişi şi ei la Drept sau tipa pe care aţi văzut-o la bar în prima zi la deschidere, mergeţi la secretariat cât mai repede. Anul trecut, indiferent de motiv, nu mutau pe nimeni pentru că trecuse perioada de transferuri, deşi de-abia începuse anul universitar.

Cursuri şi seminarii: Vineri e liber :cheers:. Seminariile se ţin în funcţie de seria grupei, adică pot fi seara sau dis-de-dimineaţă. Aruncaţi totuşi o privire peste orarele de anul trecut (link).

Credite şi sport: Creditele sportului sunt în număr de 11, dacă nu intraţi în examen faceţi efortul ca-n toamnă să promovaţi, ceea ce este gratis, foarte uşor şi, subiectiv, mult mai comod. 1 credit = 1 milion, plus taxa de re-examinare, do the math.

ELIS: Elis, e cel mai accesat site, pe lângă Facebook, în sesiune, deoarece notele se afişează destul de repede, uneori chiar de pe o zi pe alta (vezi Drept Roman). Pont pentru a intra pe Elis e să mergeţi să achitaţi taxa de carnet la casierie, vreo 4 lei, iar chitanţa s-o duceţi la registratură (nu e mare filosofie, sunt la acelaşi etaj). Pe lângă note, mai vedeţi şi situaţia plăţilor, dar să nu rămâneţi dezamăgiţi că nu puteţi susţine teste on-line sau că unii profesori nu vă răspund la mail-uri.

MesajScris: Mie Sep 22, 2010 8:05 pm
de TrafiK23
Va multumim ca ne-ati pus la dispozitie aceste informatii, care sunt sigur ca ne vor fi de folos.
Frumos din partea voastra, se pare ca vom avea colegi buni, nu ranchiunosi. :P
Va salut!

Cu stima,
Mihai.

MesajScris: Mie Sep 22, 2010 9:52 pm
de tstonem
Eh, stai liniştit. Eu ţin minte când eram în anul 1 şi nu ştiam nimic din chestiile astea, le-am aflat pe unele prea târziu.

Ar fi ok, cei interesaţi, să pună şi întrebări pertinente dacă nu am acoperit tot ce era de zis. Adică, degeaba întreabă cineva din ce carte se învaţă la examenul X dacă profesorul are curs scos, excepţie făcând sociologia care cu puţin noroc o veţi găsi la Xerox ca suport pentru ID şi ajunge pentru examen. Plus că vor apărea studenţi mai vechi care îşi vând unele cărţi aici pe forum la preţuri mai mici decât cele noi din librărie.

MesajScris: Lun Sep 27, 2010 9:30 am
de dntza
multumesc:X

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 7:55 am
de mihaela_mrsc
prezenta la cursuri / seminarii este obligatorie? se tine cont la intrarea in examen?

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 8:46 am
de tstonem
După cum spuneam, în nu mai ştiu care topic, sunt cursuri la care se face prezenţa la sfârşitul celor 2 ore. Sunt seminarii la care contează prezenţa, dar majoritatea sunt materii de semestru şi ai nevoie cam de 3 absenţe.

Exemplul este ISDR, pe semestrul 2. Se face prezenţa la curs şi toţi cei care n-au avut destule prezenţe + referat au dat examenul doar în toamnă.

Important e să mergeţi la primul seminar şi curs al fiecărei materii pentru că vi se vor spune aceste lucruri. Plus altele, care probabil nu mi le aduc aminte acum sau nu îşi au rostul, deocamdată.

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 2:13 pm
de tstonem
Încă două completări, să lămuresc lumea din restul topic-urilor.

Deschiderea anului universitar: Nu pot spune că e obligatorie, dar se adună foarte multă lume şi, bineînţeles, că nu găseşti loc în amfiteatru decât dacă mergi cu mult timp înainte. Vă urează rectorul şi decanul bun venit şi îi anunţă pe cei doi şefi de serie, dacă sunt prezenţi, aleşi după mediile cele mai mari de la bacalaureat. Nu e nimic de pierdut, dar puteţi merge să vă întâlniţi cu viitori colegi, dacă vorbiţi dinainte să vă daţi întâlnire. Altfel nu vă spune nimeni în ce grupă sunteţi, vă cunoaşteţi prima oară la seminarii.

Forum-ul universităţii: Este folosit de 3 ori pe an, sincer. La înscrieri, când toţi bobocii îşi lasă id-urile şi dau cu subsemnatul după ce şi-au aflat grupa. Celelalte 2 ocazii sunt în sesiune când cei absenţi în cea mai mare a timpului întreabă de examene. Nu v-aşteptaţi la cine ştie ce comunitate aici. Sunt multe subiecte şi o grămadă de răspunsuri doar pentru că s-au strâns anii de-a rândul, altfel nu e mare lucru.

Rog moderatorul să facă topic-ul sticky, mie cel puţin mi se pare util pentru nou-veniţi.

Inscriere anul 2

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 3:34 pm
de Laur
Stie cineva...daca pentru trecerea in anul 2 se face vreo cerere ceva... trebuie sa ne inscriem..? ms

MesajScris: Mar Sep 28, 2010 3:54 pm
de andreeas
o sa completezi iar contractul, o sa ti-l dea sefa de grupa dar mai incolo....

MesajScris: Mie Sep 29, 2010 12:02 pm
de Laur
Problema e ca eu sunt la ID, si habar nu am cine e sef de grupa..si asa mai departe..

MesajScris: Mie Sep 29, 2010 4:19 pm
de mihaela_mrsc
imi explica si mie cineva cum sta treaba cu restantele, reexaminarile, cat se plateste pt fiecare materie? sau vreun link unde gasesc aceste informatii ? multumesc, inca ceva informatica se face doar in anul 1, sportul in anii 1 si 2 ? iar la engleza daca am diploma de CAE sau pasaport lingvistic, se echivaleaza? sau trebuie sa dau examenul?

MesajScris: Mie Sep 29, 2010 4:30 pm
de tstonem
@Mihaela

Toate restanțele se dau toamna. Și cele de pe primul semestru. Prima dată dai gratis, a 2a oară plătești 100ron taxa de reexaminare și dacă nu promovezi, plătești iarăși taxa de reexamninare plus creditele examenului. 1 credit = 100ron.

Informatică faci doar în semestrul 2 sau o poți echivala, dar nu cu atestat de liceu și treburi școlărești. Engleza, presupun că se poate echivala cu Cambridge, dar nu știu sigur, poți întreba profesoara. La engleză nu faci curs, doar seminar.

MesajScris: Mie Sep 29, 2010 6:02 pm
de mihaela_mrsc
ms frumos de raspuns! legat de sport nu mi-ai zis nimic! problema e ca eu ma transfer la titulescu si va trebui sa dau niste diferente si vreau sa stiu din timp. o sa mai intreb la secretariat.

MesajScris: Joi Sep 30, 2010 2:27 am
de tstonem
mihaela_mrsc scrie:legat de sport nu mi-ai zis nimic!


Faci în primii 2 ani (restul despre sport, mai sus). E foarte importantă disciplina pentru prezentarea în fața instanței.

MesajScris: Vin Oct 01, 2010 7:02 pm
de ayivil
Buna, am o intrebare. Cum adica sportul e important pentru prezentarea in instanta? Iar creditele sportului ce reprezinta ca nu am inteles. Cam ce se face la orele de sport? Cum decurg? Difera de ceea ce se facea in liceu sau? As vrea sa-mi fac o idee ca sa-mi dau seama daca vreau sa fac sportul sau nu :)) Multumesc.

MesajScris: Vin Oct 01, 2010 7:14 pm
de StevieRayVaughan
era ironic. de aceea a scris italic

MesajScris: Sâm Oct 02, 2010 1:06 am
de mariusika24
mie mi se pare o prostie disciplina asta da trebuie sa ne confirmam..nu avem ce face...poate va fi cv "floare la ureche" ....

MesajScris: Sâm Oct 02, 2010 9:12 am
de Anca Barbu
tb totusi sa facem si putin sport.... e normal sa facem si miscare.....si foarte sanatos:)

MesajScris: Sâm Oct 02, 2010 12:21 pm
de tstonem
ayivil scrie:Cum adica sportul e important pentru prezentarea in instanta?


Dacă completul de judecată nu ajunge la o soluție, avocatul care face mai multe genoflexiuni, abdomene sau flotări, în funcție de litigiu bineînțeles, câștigă procesul.

Nu e floare la ureche și da, e bine să facem puțină mișcare. În sensul că e tot la 2 săptămâni și niciodată nu ții minte când e săptămână de sub bară sau deasupra ei. Semestrul 1 se joacă baschet și ping pong și câțiva joacă fotbal haotic. În al doilea semestru, aerobic pentru toată lumea :lol:

MesajScris: Sâm Oct 02, 2010 7:45 pm
de mxxa
@tstonem - super tare ultimile fraze ale tale si acum rad... :bom:

daca tot a venit vorba de sport, care sunt probele la examen ? flotari, alergare, sticlism :drunken:

Intrebare

MesajScris: Mie Oct 13, 2010 12:25 pm
de cathy_tanase
Spuneti-mi si mie va rog care saptamana este deasupra liniei si care dedesubt in cazul seminariilor.

Adica saptamana para este deasupra liniei sau dedesubt?

MesajScris: Sâm Oct 16, 2010 6:08 pm
de tstonem
Aaa, ceva foarte important.

La avizier, cutia cu sticla cum am mai auzit prin facultate, este o foaie A4 pe care scrie exact care sunt saptamanile de sub bara si invers.

Iar la casierie, mai nou scrie si despre restante. Acum se calculeaza dupa numarul examenelor restante.

MesajScris: Lun Oct 18, 2010 8:42 am
de cathy_tanase
Multam tstonem!

Intre timp s-a afisat si pe site cum sta treba cu seminariile de deasupra si de sub linie! :D

O sa ajung si eu azi pe la facultate in sfarsit! Grupa 17....care ajungeti azi la seminarii?

intrebari

MesajScris: Sâm Sep 10, 2011 1:51 pm
de sylvyana14
buna, sunt anul 1 la id.
am tot citit diverse informatii aici pe forum dar nu m-am lamurit in anumite privinte:
1 - daca nu pot veni la deschidere de unde stiu ce grupa sunt?
2- am platit prima taxa si apoi secretara mi-a spus ca vorbim la inceputul anului, dar nu m-a pus sa completez nici un contract. cum se procedeaza cu contractul de fapt?
3- cum procedam noi, cei de la id, cu carnetul de student pt a ne putea loga mai apoi pe elis? cand trebuie platita taxa asta de 4 lei? multumesc

MesajScris: Sâm Sep 10, 2011 4:18 pm
de mxxa
1 - nu are nici o relevanta prezenta ta la deschiderea de an, este o simpla formalitate, grupele se vor afisa pe geamul de la intrare in facultate
2 - contractele se vor completa in decursul primului semestru
3 - carnetul de student se ridica de la secretariat in urma achitarii taxei, dupa inceperea anului universitar. Ele contin unu un username/parola cu care poti accesa www.elis.univnt.ro penru a vedea situatia scolara a ta, transele de achitare, diferite materiale pentru cursuri...

bafta multa!

MesajScris: Dum Sep 11, 2011 12:05 pm
de sylvyana14
multumesc mult! :flower:

Re: Intrebari frecvente despre facultate - Raspunsuri

MesajScris: Joi Ian 19, 2012 4:22 pm
de Anna92
buna:d... imi poate spune si mie cineva cum este la examenu de dr constitutional?.. adica nu ma refer neaparat dk se poate copia..asa pur si simplu dk poti kt d kt sa te inspiri in sesnsu k poate mai il intrebi p unu ceva..pur si simplu ai un lapsus sau cv d genu.....si gen dk sunt duri profesori sau nu...

Re: Intrebari frecvente despre facultate - Raspunsuri

MesajScris: Joi Ian 19, 2012 4:42 pm
de NervaTraian
Asta poti dar cu masura nu-ti imagina ca organizezi conferinte. Subiectele sunt in genul subcapitolelor pe care le gasesti in cuprinsul la carte. Sa te bazezi pe ce inveti tu. Sincer daca ai timp sa le citesti cu atentie fara sa le tocesti si sa le intelegi vei obtine rezultate bune. Eu le-am alocat sa zic maxim 3 zile si am luat peste 9 doar pe cunostintele mele. Pe langa materia invatata am venit si cu exemple pentru a face dovada ca am inteles materia. Profesorii mi-au dat impresia ca nu citesc referatele de pe parcursul semestrului in schimb si nu cred ca vor conta la nota.

Re: Intrebari frecvente despre facultate - Raspunsuri

MesajScris: Joi Ian 19, 2012 4:49 pm
de Anna92
ms frumos.. da pai ne-au zis k vor fi 2 subiecte de sinteza.. si da ma gandesc ca o s afie gen un subcapitol...cetatenia la cerere..sau cv d genu nu o sa iti ceara tot capitolul:)).. invat asa sincer mai am 2 capitole..pana luni seara.. dar problema e ca cam uit numele sucapitolelor...:D... si la roman am inteles cv d genu k in ultimi ani s-au dat subiecte adika primu sub din izvoare si unu din celelalte 2 subiecte din obligatiuni..:d