grefieri

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

grefieri

Mesajde borsec » Lun Aug 09, 2010 3:34 pm

salut! trebuie sa va-ntreb ceva, si as vrea sa va rog daca puteti sa-mi spuneti, daca pt a intra la grefieri trebuie sa fiu absolvent al fac de Drept.. eu am terminat Calculatoare, si am auzit ca as putea sa aplic pt grefier-informatician, si in paralel sa fac si fac de Drept.. multam anticipat!
borsec
Baby Student
Baby Student

Mesajde dianiss » Lun Aug 09, 2010 9:53 pm

Buna, eu am sunat la Scoala Nationala de Grefieri si mi-au spus ca trebuie sa fii absolvent al facultatii de Drept, dar poti suna si tu direct la ei si vei primi informatii, secretata e chiar draguta.
dianiss
Baby Student
Baby Student

Mesajde borsec » Mie Aug 11, 2010 4:58 pm

dianiss scrie:Buna, eu am sunat la Scoala Nationala de Grefieri si mi-au spus ca trebuie sa fii absolvent al facultatii de Drept, dar poti suna si tu direct la ei si vei primi informatii, secretata e chiar draguta.

am sunat si mi s-a spus ca pt functia asta se da examen direct pe post la curtea de apel care are post disponibil, conditiile ocuparii acestei functii vor fi stabilite de catre institutie la momentul organizarii concursului.. iar la SNG, ai dreptate trebuie sa fi absolvent de Drept.. dar ai cumva idee cum decurge un examen direct pe post?
borsec
Baby Student
Baby Student

Mesajde dianiss » Mie Aug 11, 2010 9:52 pm

Buna,
uite tot ce vrei sa stii despre examen, sper sa fie ce cauti succes.

]Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie sj Justitie organizeaza concurs pentru ocuparea unui post de grefier:

Concursul va avea loc la data de 8 februarie 2010, ora 12:00 (proba practica eliminatorie) si 9 februarie 2010, ora 12A°A° (proba scrisa), la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie sj Justitie din Bulevardul Libertatii nr. 12 - 14, sector 5, Bucuresti.

Concursul consta in sustinerea urmatoarelor probe:
1. Proba practica eliminatorie de verificare a cunostintelor de operare pe calculator sau de dactilografiere.
Verificarea cunostintelor de operare pe calculator sau de dactilografiere se noteaza cu a€žadmis" sau a€žrespins". Candidatii declarati admisi la proba practica eliminatorie participa la sustinerea probei scrise.
2, Proba scrisa care se sustine la urmatoarele discipline:

procedura penala,
procedura civila si organizare judiciara.
Proba scrisa are subiecte distincte, pentru posturile vacante de grefier cu studii superioare juridice sau pentru ocuparea posturilor vacante de grefier cu studii medii.
Timpul maxim destinat pentru elaborarea lucrarilor scrise este de 3 ore, calculat de la comunicarea subiectelor. Corectarea lucrarilor se face pe baza baremelor definitive. Baremele de corectare se afiseaza la sediu cu 15 minute inainte de incheierea probei scrise. In termen de 24 de ore de la afisare candidatii pot face contestatii la bareme, care se depun la comisia de organizare a concursului si se solutioneaza in 24 de ore de catre comisia de solutionare a contestation Baremele definitive stabilite in urma solutionarii contestatiilor se afiseaza de indata la sediul unitatii si se publica pe pagina de internet a Ministerului Public la adresa www.mpublic.ro

Pentru inscrierea la concurs persoana trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) are cetatenie romana, domiciliul in Romania si capacitate
deplina de exercitiu;
b) nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie;

c) cunoaste limba romana;

d) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;

e) are studii superioare juridice, studii medii sau studii superioare de alta specialitate;
f) poseda cunostinte de operare pe calculator sau de dactilografiere.

Dosarele de concurs se depun la Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, camera P 7, pana cel tarziu la data de 15 ianuarie 2010 (inclusiv) si trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:
- cerere tipizata;
- actul de identitate (copie);
- diploma de bacalaureat sau, dupa caz, de studii superioare (copie);
- certificatul de cazier judiciar;
- certificatul de cazier fiscal;
- caracterizarea de la ultimul loc de munca sau, dupa caz, caracterizarea de la unitatea de invatamant absolvita;
- datele rezultate din evidenta operativa a organelor judiciare;
- curriculum vitae;
- adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt pentru exercitarea functiei;
- chitanta de achitare a taxei de inscriere la concurs.
Taxa de inscriere la concurs este in suma de 150 lei (RON) si se plateste la casieria Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (b-dul. Libertatii, nr. 12-14, sector 5 - et. 6, cam. 606).[/b]
dianiss
Baby Student
Baby Student

Înapoi la Drept