.

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

.

Mesajde Ruxandra Luchian » Joi Iul 15, 2004 2:57 pm

....
Ultima oară modificat de Ruxandra Luchian pe Joi Apr 17, 2008 11:14 am, modificat 1 dată în total.
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

Mesajde Vizitator » Vin Iul 16, 2004 12:59 am

Nu e chiar asa rea! Profii sunt aceasi ca la stat. Nu prea sunt probleme legate de prezenta...
Puncte minus sunt (poate) ca e prea serioasa si ca costa mai mult decat celelalte.
Ne vedem la toamna
Vizitator

Mesajde MITE » Dum Iul 18, 2004 9:40 pm

Ma copii, facultatea e buna, chiar foate buna dar ati belit-o in fericire ca o sa invatati ce nu ati invatat voi in viata voastra iar despre prezente....sa vedeti ce o sa va treziti voi la 6 dimineata ca sa ajungeti la cursuri
MITE

...

Mesajde Ruxandra Luchian » Mar Iul 20, 2004 8:43 pm

.....
Ultima oară modificat de Ruxandra Luchian pe Joi Apr 17, 2008 11:15 am, modificat 1 dată în total.
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

Re: Dragi colegi!

Mesajde Vizitator » Joi Iul 22, 2004 3:54 pm

Stii cam cum stau lucrurile, eu de ex acum am trecut anul II si chiar avea dreptate cineva care spunea pe aici ca se invata de ti sar capacele...cam asa stau lucrurile...ideea e ca daca iti place..e ok. Cred ca ce am invatat in timpul anului si mai ales in timpul sesiunii a fost ca daca nu te uiti pe cursuri din timpul semestrului...in sesiune esti un om mort si cand spun asta nu cred ca sunt singurul care a simtit asta pe pielea lui. Au ramas ca un cosmar noptile si diminetile saptamanilor de sesiune...asa ca take care si bafta.
Vizitator

Re: Dragi colegi!

Mesajde Vizitator » Vin Iul 23, 2004 1:19 pm

Draga mea, ce ai vazut pe discovery nu prea e relevant. Am absolvit acum 5 ani facultatea si era serioasa pe atunci. Poate a ramas asa sau ... poate fi mai bine. Ai grija in anul I, la drept roman (oare mai o fi Jean acolo? :evil: ) si la TGD. Iti urez bafta!
Vizitator

Mesajde morpheusdj » Sâm Iul 24, 2004 2:03 pm

Sunt sigur acum ca din toamna voi fi student al acestei facultati. Ieri au fost examenele la stat si nu am intrat. In fine, asta nu mai conteaza acum.

Voi ce parere aveti? Cum este dreptul la Titulescu in comparatie cu cel de la stat?

Am mai multe avantaje aici?
Noi sa fim sanatosi
morpheusdj
Student
Student

din experienta unei absolvente a primului an

Mesajde peta » Sâm Iul 24, 2004 2:13 pm

Facultatea poate fi placuta sau neplacuta, dificila sau mai putin dificila, depinde cu cata seiozitate o privesti. Romanul si TGD nu ar trebui sa iti dea prea multe batai de cap, in ciuda avertismentelor anterioare. Eu una am avut 10 si 9 fara sa ma stresez prea mult. Am avut, in schimb, ceva activitate in timpul semestrului. Problema e Dreptul Civil, materie pe care o vei parcurge 3 ani de acum incolo intrucat constituie baza. Aici cred eu ca ar trebui sa pui accentul. Eu sper sa iti placa. Numai de bine![/i]
peta

pentru m.

Mesajde peta » Sâm Iul 24, 2004 2:26 pm

N-as putea sa spun cu exactitate cum e dreptul la stat, iti spun doar cum e la Titulescu. Nici nu stiu daca sa imi para rau sau bine pt tine ca nu ai intrat la stat. Vezi tu..e o conceptie oarecum gresita, in sensul ca se spune ca toti cei care nu intra la stat se duc la particulara, prin urmare ca cei mai buni ar fi la stat. Eu una nu sunt de acord. Da..sunt multi pierde-vara pe aici, dar dupa primii doi ani se pierd, ma intelegi? Pentru ca nu se pot mentine la standardele facultatii. In plus, exista persoane, in care categorie ma incadrez si eu, care aleg din prima aceasta facultate, fara sa incerce la stat ori in oricare alta parte in prealabil. La fel..mai sunt persoane care opteaza pt drept la Titulescu ca fiind o a doua facultate ( a doua facultate se plateste oricum), altele trecute de prima tinerete care pur si simplu vor sa incerce si altceva etc. Asadar un avantaj poti sa il observi si tu cu usurinta, si anume ca poti cunoaste tot felul de oameni, de toate varstele si e o chestiune interesanta.
In plus, corpul profesoral este cam acelasi ca si la stat, doar ca aici vin cu mai multa tragere de inima avand in vedere faptul ca sunt platiti mai bine.
Conditiile sunt indubitabil mai bune decat la stat, aici nu trebuie sa alergi in fiecare zi sa prinzi un amfiteatru liber de exemplu, totul e mult mai bine organizat.
Desigur, singurul dezavantaj il reprezinta taxa. Dar in fond, unde nu dai bani in ziua de azi? Mai mult, si la stat se platesc vreo 400 de euro in cazul in care nimeresti la taxa.
Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici si sper sa iti placa si tie!
peta

.....

Mesajde Ruxandra Luchian » Joi Iul 29, 2004 7:51 pm

......
Ultima oară modificat de Ruxandra Luchian pe Joi Apr 17, 2008 11:15 am, modificat 1 dată în total.
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

o alta parere

Mesajde Oana Grama » Joi Aug 12, 2004 10:18 am

Este foarte interesant topicul pe care l-ai lansat Ruxandra si pot spune ca sunt placut surprinsa ca lumea chiar isi da cu parerea.
Eu sunt anul 2 la Drept si de un an de zile observ ca ceea ce lipseste cu desavarsire acestei universitati este acel grup organizat al studentilor, acea asociatie sau liga, acel liant intre studenti si profesori. De aproape un an de zile incerc sa vad ce cred studentii despre asa ceva. Spun asta ptr ca am fost aleasa sefa de an si am propus deja acest lucru. Am intocmit chiar si statutul unei astfel de asociatii ramanandu-mi doar sa ma prezint la domnul decan. Avem chiar suportul unor profesori din facultate. Insa, ceea ce este paradoxal poate, nu avem sprijinul studentilor. Spun paradoxal ptr ca infiintarea unei astfel de asociatii se face, in special, ptr ei si de catre ei.
Tot ce sper este ca vor exista macar 10 - 20 de studenti care vor sa se implice in acest lucru, care vor sa simta si sa isi aminteasca ca au fost si ei studenti.
Mizez pe acest lucru si mai mizez pe bobocei!!!!

P.S. cine este interesat de asa ceva poate sa imi scrie pe adresa o_amarg@hotmail.com
Oana Grama

inca o chestie

Mesajde Oana Grama » Joi Aug 12, 2004 10:33 am

Scoala incepe de obicei pe 1 octombrie. Dc se schimba ceva promit sa anunt pe forum.
Oana Grama

raspuns

Mesajde cristina » Joi Aug 12, 2004 3:42 pm

eu am terminat acum doi ani si popt sa spun ca Universitatea Nicolae Titulescu mi-a placut din toate punctele de vedere ceea ce m-a determinat sa urmez si cursul de Master.
Daca esti la aceasta Universitate pt ca ti-ai dorit nu are cum sa nu iti placa
Cursurile sunt serioase si exigente
Nu poti termina facultatea fara un bagaj destul de "greu" de cunostinte
Eu cred ca merita !
cristina

....

Mesajde Ruxandra Luchian » Vin Aug 13, 2004 9:54 pm

.....
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

....

Mesajde Ruxandra Luchian » Vin Aug 13, 2004 9:57 pm

....
Ultima oară modificat de Ruxandra Luchian pe Joi Apr 17, 2008 11:16 am, modificat 1 dată în total.
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

Mesajde dada » Lun Aug 16, 2004 8:41 pm

....am terminat anul 1 la drept si ma pregatesc sa ma transfer! In primul rand sunt convinsa ca exista si alte facultati cu dotari mai bune.... Nici atmosfera nu mi s-a parut serioasa. Este doar parerea mea, depinde f mult si cu ce persoane pici in grupa.
dada
Baby Student
Baby Student

.....

Mesajde Ruxandra Luchian » Joi Aug 19, 2004 9:18 pm

....
Ultima oară modificat de Ruxandra Luchian pe Joi Apr 17, 2008 11:16 am, modificat 1 dată în total.
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

Mesajde morpheusdj » Lun Aug 23, 2004 3:02 pm

Dotarile zic eu nu sunt tot la o facultate.

Nu stiu la ce se referea fatacare vroia sa se transfere atunci cand spunea ca in alte locrui sunt dotari mai bune.

Oricum, facultatea de stat e un rahat. Acolo nu e arer conditionat si veceurile arata ca dupa bombardament. Si totusi, si acolo se percep taxe si se iau si bani de la stat. Macar veceurile alea sa le faca.

Eu unul vreau sa invat si sa fie totul ok. Nu sunt cle mai studios om din lume, gen tocilarinsa nici un tampit care s-a dus la facultate doar asa ca suna frumos.

O sa vedem cum stau lucrurile in toamna.

Mie facultatea mi se pare serioasa si deja m-am pus bine cu o secretara la inscriere:)
Noi sa fim sanatosi
morpheusdj
Student
Student

mda...

Mesajde Ruxandra Luchian » Lun Aug 23, 2004 7:37 pm

........
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

Ei pile, as vrea eu!

Mesajde Vizitator » Lun Aug 23, 2004 8:04 pm

Nu am pile, dar secretara e din Bacau, eu sunt din Bacau, a fost mai mult decat amabila cu mine:)

Sper sa pot continua colaborarea fructuoasa inceputa la inscriere pe tot parcursul facultatii. E bine sa ai cunostinte pe la secretariat.

Si la liceu cu secretarele eram ca la mine acasa. Fumam in secretariat si beam cafea cu ele in pauza mare cateodata:)
Vizitator

Mesajde morpheusdj » Lun Aug 23, 2004 8:14 pm

Am citit mai devreme ruxandra ca erai curioasa referitor la criminalistica.

Din cate stiu eu se face asa ceva prin anul 3, imi place al nebunie si astept cu nerbdare disectii pe cadavre si alte dracovenii de genul asta.

Chiar iti plac chestiile astea? Eu abia astept sa inceapa hacuiala :twisted:
Noi sa fim sanatosi
morpheusdj
Student
Student

WHAT???

Mesajde Ruxandra Luchian » Joi Aug 26, 2004 7:26 pm

......
Ultima oară modificat de Ruxandra Luchian pe Joi Apr 17, 2008 11:17 am, modificat 1 dată în total.
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

Mesajde morpheusdj » Vin Aug 27, 2004 3:10 am

Mai, taicameu a zis ca el a facut disectii pe cadavre deci ma astept ca si noi sa facem in cadrul cursului de criminalistica. Asa mi se pare normal. Oricum, nu cred ca vor fi foarte multi prezenti asa ca o sa hacuim in voie:)
Noi sa fim sanatosi
morpheusdj
Student
Student

Despre profesori si disciplinele studiante

Mesajde Bogdan » Mie Sep 08, 2004 1:11 pm

Salut la toata lumea !
Sunt anul I la drept la I.D.
Sunt la a doua facultate pe care o urmez si ma intereseaza ce materii se studiaza in primul an si cu ce profesor de ex se face TGD, Dreptul Civil, Dreptul Penal de obicei cu ce profesori se fac materiile mai grele de care te cam izbesti la examene.
Mersi mult !
Bogdan

Total aiurea

Mesajde Ruxandra Luchian » Mie Sep 08, 2004 2:33 pm

.......
Ultima oară modificat de Ruxandra Luchian pe Joi Apr 17, 2008 11:17 am, modificat 1 dată în total.
Ruxandra
Ruxandra Luchian
Student
Student

Pentru Bogdan

Mesajde morpheusdj » Vin Sep 10, 2004 12:29 pm

La intrebarile tale poate sa iti raspunda cineva care este cel putin in anul 2. As putea sa te lamuresc mai exact dupa ce o sa treaca macar o luna de facultate si o sa fiu si eu in teama cat de cat cu ce vrea fiecare profesor, mofturile lui etc.

Deci daca vrei sa astepti pana prin noiembrie sa iti dau detalii e bine, daca te grabesti, si crde ca da intreaba pe cineva cu experienta :)
Noi sa fim sanatosi
morpheusdj
Student
Student

Re: Despre profesori si disciplinele studiante

Mesajde Lucian » Sâm Sep 25, 2004 12:38 am

Bogdan scrie:Salut la toata lumea !
Sunt anul I la drept la I.D.
Sunt la a doua facultate pe care o urmez si ma intereseaza ce materii se studiaza in primul an si cu ce profesor de ex se face TGD, Dreptul Civil, Dreptul Penal de obicei cu ce profesori se fac materiile mai grele de care te cam izbesti la examene.
Mersi mult !

Sa o luam pe rand:D

TGD---conf.Univ.Prof.Dr.--POPA
Drept Civil------------------Gabriel Boroi
Dr Penal (se face in anul II si III) cu profesorii Traian Dima (anul II) respectiv Vasile Dobrinoiu anul III

Dreptul Roman este o materie mai grea asadar mare atentie :D

BAFTA!!!

Eu sunt anul IV si am facut in anul III CRIMINALISTICA--- este o materie foarte interesanta iar la seminarii (ati auzit bine) se vizioneaza diferite casete video cu cercetarea la fata locului a unor cazuri celebre Ex: Cazul Mihalea. Balotesti
Imaginile sunT NECENZURATE :D si va urez distractie placuta daca tot spuneti ca va plac aceste chestii. Si mie mi-au placut pentru ca sunt foarte interesante daca le privesti din punct de vedere profesional.
Lucian
Baby Student
Baby Student

Mesajde crinna__ » Mar Sep 20, 2005 11:47 pm

[quote="morpheusdj"]Dotarile zic eu nu sunt tot la o facultate.

Nu stiu la ce se referea fatacare vroia sa se transfere atunci cand spunea ca in alte locrui sunt dotari mai bune.

Oricum, facultatea de stat e un rahat. Acolo nu e arer conditionat si veceurile arata ca dupa bombardament. Si totusi, si acolo se percep taxe si se iau si bani de la stat. Macar veceurile alea sa le faca.

Eu unul vreau sa invat si sa fie totul ok.

Daca tu faci facultatea de stat un rahat ca nu au aer conditionat inseamna ca meriti sa fii la Titulescu :D vrei sa invetzi nu? atunci de ce conteaza dotarile?
Eu iti zic (ca sa te calmezi) vino la un seminar, curs sau examen la stat si o sa vezi ce inseamna facultate.
crinna__
Baby Student
Baby Student

Mesajde morpheusdj » Lun Dec 12, 2005 3:10 am

Dotarile conteaza pentru ca arata respectul institutiei fata de membrii sai, in speta, respectul facultatii pentru studentii sai.

Prin absurd, sa spunem ca Universitatea Bucuresti duce o lipsa mare de fonduri si, mplicit, nu exista posibilitatea montarii unei instalatii de climatizare, efectuarea unor reparatii, renovari, etc.

Dar macar problemele elementare de igiena se pot rezolva, nu costa o avere si sunt pana la urma niste chestiuni de bun simt. Daca nici la capitolul asta Universitatea Bucuresti nu a fost capabila sa gaseasca solutii, cata incredere pot eu sa am ca voi avea parte de conditii excelente pentru studiu?

In alta ordine de idei, din cate am auzit, Universitatea Bucuresti a semnat un acord de cooperare cu Universitatea Nicolae Titulescu. Nu stiu exact ce prevede acest acord, sau daca este cu adevarat un acord sau un contract, insa am inteles ca studentii de la stat au primit un etaj la dispozitia lor etc.

Pe langa asta, profesorii nostri sunt aceiasi ca si la stat, in proportie de 90 %, doar seminaristii sunt altii. In concluzie, nu cred ca la stat predau in alt mod decat o fac la noi si singurele diferente notabile care trebuie luate in considerare sunt cele de ordin financiar si material.

A cam apus epoca in care diplomele Universitatii Bucuresti erau un etalon in materie, iar cand voi termina eu sigur nu va exista o discriminare din acest punct de vedere.
Noi sa fim sanatosi
morpheusdj
Student
Student

Mesajde vali_iacov » Vin Ian 25, 2008 4:33 pm

Salutare, frumos topic...Prima impresie formata dupa primul examen : Drept roman. Domnul profesor cam ....intepat...cam cu nasul pe sus. A tipat si a jignit un baiat care saracul isi tinea capul in palma...mare smecherie....tipetele si urletele nu atrag decat antipatia studentilor...si in respectivul caz si multe chicoteli la adresa profesorului care sincer cu o asemenea atitudine se cam face de ras.
In rest, nu pot sa spun prea multe pentru ca nu am fost prezent la prea multe tutoriale, fiind student la id anul 1. Mai dureaza pana imi voi definitiva o parere clara despre facultate si profesori. Oricum, cu Dumnezeu inainte ! :bom: :cheers:
Te ajut pana in momentul in care trebuie sa demonstrezi ca meriti...si tu nu o faci....
vali_iacov
Baby Student
Baby Student

Înapoi la Drept