de peta » Sâm Iul 24, 2004 2:26 pm
N-as putea sa spun cu exactitate cum e dreptul la stat, iti spun doar cum e la Titulescu. Nici nu stiu daca sa imi para rau sau bine pt tine ca nu ai intrat la stat. Vezi tu..e o conceptie oarecum gresita, in sensul ca se spune ca toti cei care nu intra la stat se duc la particulara, prin urmare ca cei mai buni ar fi la stat. Eu una nu sunt de acord. Da..sunt multi pierde-vara pe aici, dar dupa primii doi ani se pierd, ma intelegi? Pentru ca nu se pot mentine la standardele facultatii. In plus, exista persoane, in care categorie ma incadrez si eu, care aleg din prima aceasta facultate, fara sa incerce la stat ori in oricare alta parte in prealabil. La fel..mai sunt persoane care opteaza pt drept la Titulescu ca fiind o a doua facultate ( a doua facultate se plateste oricum), altele trecute de prima tinerete care pur si simplu vor sa incerce si altceva etc. Asadar un avantaj poti sa il observi si tu cu usurinta, si anume ca poti cunoaste tot felul de oameni, de toate varstele si e o chestiune interesanta.
In plus, corpul profesoral este cam acelasi ca si la stat, doar ca aici vin cu mai multa tragere de inima avand in vedere faptul ca sunt platiti mai bine.
Conditiile sunt indubitabil mai bune decat la stat, aici nu trebuie sa alergi in fiecare zi sa prinzi un amfiteatru liber de exemplu, totul e mult mai bine organizat.
Desigur, singurul dezavantaj il reprezinta taxa. Dar in fond, unde nu dai bani in ziua de azi? Mai mult, si la stat se platesc vreo 400 de euro in cazul in care nimeresti la taxa.
Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici si sper sa iti placa si tie!