Profund Dezamagit!!!!

Specializare a Facultatii de Drept

Moderatori: ldk, elenac, norel.neagu

Mesajde sht0-`power » Joi Sep 13, 2007 3:09 pm

nu mah ... nici p departe... aspectu e nota 10 ... regulile sunt p minus shi politica e tot p minus
I'm the trouble starter ... punkin' instigator ! >:)
sht0-`power
Student
Student

Mesajde Princessyta » Mar Noi 06, 2007 4:40 pm

Helloooo people!! I'm glad to be back! N-am mai postat nimic pe forum de muuult, de anul (universitar) trecut. Am primit vreo 2 mailuri de la administrator cu noutati despre forum si m-am gandit sa vad cu okii mei ce mai e pe aici. Ce mai faceti voi? Toate bune? Cum e revenirea la fac? (stiu k a inceput de mai demult dar unii se dezmortesc mai greu:)) ) Salut tuturor bobocilor si va urez un inceput cu dreptul in "universul" studentiei:p, imi salut si colegii de an, dar si pe cei mai mari, salut si profilor care mai citesc pe aici opinii, mai pe scurt, sa va aduca Mos Craciun numai reusite!:p Dupa ce m-am pus bine cu toata lumea, pot sa fiu si putin mai rautacioasa,nu? k doar nu mi-o veti lua in nume de rau:p Aveam si eu anumite dezamagiri (vad k nu ma potrivesc cu nimeni pana acum din punctul asta de vedere) dar nu ma pronuntz deocamdata, I'm a big girl, voi trece si peste asta :)) De accea mi-a atras atentia titlul acestui topic. Nu am nimic de spus despre camin, deoarece nu l-am vizitat decat in timpul cursurilor care se tin acolo, dar am sa vin si eu sa ingros randul celor care tooot vb despre relatia intre note si prezente. Bineinteles k prezentele si activitatea la seminarii au un cuvant de spus in ceea ce priveste notele de la examen! Mi se pare normal, deoarece si acestea reflecta efort si atentie din partea studentului in ceea ce priveste materia respectiva si e doar "corect si cinsitit", pentru cei care isi dau silinta pe tot parcursul semestrului, sa primeasca un bonus la nota. Si nu aprofundez subiectul pentru a nu reitera ceea ce a spus deja morpheusdj, cu care sunt pe deplin de acord in aceasta privinta. Tocmai de accea, cu riscul de a parea rautacioasa, ceea ce, in fond, nu sunt, voi face o mica precizare la adresa mesajelor tale, morpheus. Ma bucur k mai sunt si altii in afara de mine care sustin scrierea corecta, inclusiv dotata cu semne de punctuatie. N-oi scrie nici eu perfect de fiecare data,pt k, sa recunoastem, se intampla oricui sa scape cate un typo, sa mai inverseze litere, sa mai manance cateva caractere etc. De aceea, nu te taxez nici pe tine la capitolul asta, de fapt, e cam urat din partea mea sa te "cert" avand in vedere ca esti unul din putinele persoane care chiar au avut o conduita pe placul meu in cadrul discutiilor de pe acest topic. Totusi, ca sa fim cinstiti pana la capat, si sa ramanem in spiritul limbii vorbite si scrise corect, as vrea sa iti reamintesc ca vb "a face", la imperativ negativ, are forma corecta "nu face!", spre deosebire de cea pozitiva, care este "fa!" (asta in legatura cu raspunsul tau la mesajul karinei in care spuneai asa: "nu mai citi printre randuri si nu mai fa afirmatii fara o baza reala"). Si in al doilea rand, in fraza " Concluzia este ca, seminariile sunt esentiale, cursurile optionale" nu sunt de acord cu prima virgula, anume cea dintre "ca" si "seminariile", este ca si cum am pune virgula intre subiect si predicat, daca punem intre propozitia principala regenta si cea predicativa; cel mult mergeau doua puncte. Nimic nu am mai inregistrat ca fiind erori grave, dar nici nu stau sa analizez mesajele in cautare de asa ceva, contrar impresiei lasate probabil. Morpheus, sper sa nu te supere remarca mea, nu am avut nicio clipa intentia de a te jigni, am facut aceste precizari pentru ca asa mi se pare corect si pentru ca sunt constienta de inteligenta ta si de faptul k ai cunostinta de reguli de ortografie si de punctuatie, daca vreo clipa as fi crezut k nu este asa, nu ar mai fi meritat efortul de a te corecta, as fi lasat situatia asa cum e, caci eu nu invatz pe nimeni cum sa scrie, doar discut "finetzuri" cu cine este in stare :P:P:P (narcisismul asta o sa ma omoare:)) ). Daca remarci vreo greseala in mesajul meu, nu ezita sa-mi scoti okii! :))
Nu vreau ceea ce nu pot avea, dar stiu ca pot avea tot ceea ce imi doresc... by ME
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Mar Noi 06, 2007 4:56 pm

mda... am inceput demult cu stangu :D
sht0-`power
Student
Student

Mesajde Princessyta » Mar Noi 06, 2007 5:19 pm

Constientizarea greselilor, e mereu un pas catre repararea lor:P hai, nu te demoraliza, k nu s-a terminat facultatea, nici macar anul, abia e la inceput... pune-te pe invatat k sa nu mai ai asa mustrari de constiinta si vei vedea k e chiar interesant! Nu e mereu usor, dar nimeni nu a spus k ar fi :P cheer up! si continua cu dreptul :))
Nu vreau ceea ce nu pot avea, dar stiu ca pot avea tot ceea ce imi doresc... by ME
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Mar Noi 06, 2007 5:26 pm

usor de zis ... aproape imposibil de facut . atat am de zis :)
sht0-`power
Student
Student

Mesajde Princessyta » Mar Noi 06, 2007 5:58 pm

esti anul I, nu? La inceput ti se pare greu pt k e totul nou...depinde si cat de obisnuit erai de dinainte cu invatatul. Fara dorinta nu se rezolva nimic..dar daca ai bunavointa nu e imposibil deloc. Repet, f usor nu este, dar nici devastator de greu, important este sa VREI sa iti dai silinta, sa vrei sa inveti, in ultima instanta sa vrei sa STII. Din pacate, daca nu stii materia de anul I, in anul II va fi destul de neplacut..eu inca nu mi-ai intrat in mana si deja mi se pare considerabil mai greu anul asta fatza de cel care a trecut. sa te bucuri de vinerea libera de anul asta pt k de la anul nu mai pupi :)) mie imi pare f rau de aspectul asta, zici k anul I e versiunea demo si iti arata cum e de fapt realitatea abia in anul II cand te apuk disperarea dak ai cam stat degeaba in pana atunci...de-aia zic "bate fierul cat e cald!", nu lasa sa treaca anul asta pe langa tine pe motiv k las' k inveti la anul, nu e o solutie buna. si nici nu te descuraja complet k abia suntem in noiembrie... poti recupera usor dak pana acum nu prea ai fost pe faza, oricum nu e ceva asa monstruos..toata lumea stie ca sunteti in primul an si nu au asa mari asteptari ...abia acum invatam. Dar cu cat lasi mai multa materie necitita (nu zic neinvatata, ma refer doar la citit, macar sa ai habar ca sa ti se aseze cunostintele in cap), cu atat va fi mai greu cand te vei trezi cu o groaza de pagini de invatzat in sesiune, din care sa nu stii nici despre ce e vb. Am inteles k la voi vine doamna profesoasa de TGD la seminar, noi am avut (pe de-o parte norocul,pe de alta parte ghinionul) sa nu prea ajunga si la grupele noastre decat de vreo 3 ori pe tot semestrul si am cam fost delasatori..asa k am inghesuit toata toceala in sesiune..si intamplarea a facut sa nu avem decat 3 zile libere inainte de examen :( cred k nu m-am "dopat"niciodata asa de strong cu materie intr-un timp asa scurt :)) dup-aia eram distrusa, dar am avut noroc si de subiecte frumoase la examen, mi-a placut la nebunie prima sesiune, si kiar si a doua,am fost o generatie f norocoasa (zic eu, desi unii m-ar contrazice).. e bine sa stii mereu despre ce e vb in "propozitie" ink din timpul in care tratati subiectele respective, dar nici in sesiune sa nu stai chiar degeaba.. inainte citesti si in sesiune inveti. cam asta e retzeta succesului :))
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Mar Noi 06, 2007 6:03 pm

aham ... am inteles... o sa incerc sa ma conformez da' e greu tare. eu nu-s obisnuit sa invat deoarece n-am fost nevoit niciodata sa invat pana acu . :| ceea ce spui tu se confirma vad . a venit 1 coleg d-al meu acu si mi-a zis ca i-a trimis acasa de la TGD :D
sht0-`power
Student
Student

Mesajde Princessyta » Mar Noi 06, 2007 6:39 pm

dak tot vb numai noi aici, singuri-singurei am sa iti povestesc ceva, apoi am sa te si intreb ceva :P Ink din anul I, la seminarii, unii asistenti (sa nu folosesti niciodata termenul de "seminarist", pt k aia sunt numai la teologie si e posibil si ca unii domni profesori de la seminar sa fie deranjati de acest apelativ) care nu iti dau direct cu materia in cap incearca sa te abordeze personal ca sa va cunoasteti. Poate deja ai fost intrebat de ce ai ales sa vii la drept, de ce ai ales Univ. NT si ce ai de gand sa faci dupa (daca este cazul) absolvirea acestei facultati. daca nu s-a pus deocamdata pb asta, veti avea o discutie asemanatoare in anul II cu siguranta. Aceeasi intrebare am sa ti-o adresez si eu acum ... de ce dreptul daca nu ai fost obisnuit sa inv pana acum? Din cate ma gandesc eu, indiferent de facultatea pe care o alegi, pana la urma tot trebuie sa inveti pentru specializarea respectiva, dar mai ales la drept care, se stie, e facultate de "tocilari" se presupune din start k trebuie sa inveti... de ce ai ales ceva ce nu iti place? Eu iti urez sincer sa realizezi k nu se poate continua asa in dorul lelii, si k, cu atat mai mult cu cat nu ai exercitiul de a invata, trebuie sa te straduiesti si mai mult acum k sa te deprinzi cu asta si sa iti gasesti locul in cadrul invatamantului universitar... Nu ai cum sa te descurci, nu ai cum sa fii solicitat si remunerat pe viitor daca nu stii sa iti faci treaba (si dak esti aici treaba ta e dreptul..) si nu ai cum sa stii dak nu inveti. E un cerc vicios. Si aici, k in multe alte domenii, conteaza sa fii printre cei mai buni ca sa ai sanse, iar nimic nu se obtine fara munca, deci la treaba!! :)) nu e dracu` asa negru cum pare. te pui cu burta pe carte..il asculti pe domnul Molcutz k are dreptate cand zice k suntem o generatie de prosti pt k nu stim sa invatam ( la inceput m-am simtit ofensata , dar apoi i-am dat dreptate, pt k prin liceu -in cazul liceului meu,cel putin- se trece usor, liceul e pentru mase, nu pt elita) si mergi pe la cursuri, iei cursurile de la colegi cand nu te duci si, cel mai important, CITESTI, citind incepi sa intelegi si incepi sa iti insusheshti atat limbajul cat si ideile..vei vedea cum negura dispare si deslusheshti clar despre ce e vb..nu iti mai e frik si incepi sa fii mai activ, sa raspunzi, sa vrei sa stii mai mult..dar totul depinde NUMAI de tine, pt k nu invatza si nu intelege nimeni in locul tau, deja suntem mari si muncim pt noi insine. P.s. Bineinteles k asta nu se face 24/24, viata ta sociala nu moare o data cu intrarea in facultate, o s aai timp destul si d edistractie, sa nu fim extremisti, poti sa ai totul de la viata dak nu exagerezi intr-una din directii..Succes!!
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Mar Noi 06, 2007 6:44 pm

ms ... o sa incerc sa ma conformez pe ici pe colo ... nu exagerat... da' o sa incerc :) inca odata ms pt sfaturi
sht0-`power
Student
Student

Mesajde Princessyta » Mar Noi 06, 2007 6:57 pm

cu placere! pt asta exista studentii de anul II, ca sa bage spaima in boboci :angel12: :)) am trecut si eu prin asta, de-aia transmit mai departe :P... ink sunt f invidioasa pe orarul vostru.nu imi revin din cauza asta...duc dorul anului trecut :(

P.S.. emoticoanele astea sunt perverse raaau!!! nu s-a mai sesizat niemni?? Astea: :la: :downtown: . :jerk: ..... mda :|
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde sht0-`power » Mar Noi 06, 2007 6:59 pm

mie imi place doar sa privesc... atata tot :D in rest nu m-as baga apropo de acele emoticon-uri
sht0-`power
Student
Student

Mesajde luluta » Joi Noi 08, 2007 5:06 pm

as vrea sa le transmit tuturor acelor persoane care se cred "fini " cunoscatori ai limbii romane ca,au cele mai plicticoase postari pe care le-am citit in viata mea. In plus, m-am saturat de sfaturile tuturor acelora care cred ca daca au trecut in anul II detin deja secretul " invatatului".
luluta
Baby Student
Baby Student

Mesajde Princessyta » Joi Noi 08, 2007 6:54 pm

cred k voi transmite si eu acelora care se simt k e cazul sa se abtina de la comentarii invidioase si sa nu mai fie atat de ofensati de faptul k exista si persoane care chiar stiu mai multe decat ei dintr-un motiv sau altul, ori pt k sunt in ani superiori, ori pentru k, pur si simplu invata mai mult sau le place mai mult limba romana. Acest forum are ca scop discutii despre varii subiecte in legatura cu facultatea de drept, iar atunci cand se pun intrebari, mi se pare normal sa se posteze si raspunsuri sau comentarii. Pentru cine nu are nevoie de sfaturi sau nu doreste sa consulte opinia altor colegi de facultate mai mari sau din acelasi an, si cu atat mai mult se simte asa vexat sa descopere k altii o fac, nu este obligat sa intre pe forum.
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde Princessyta » Joi Noi 08, 2007 7:19 pm

recomand cu caldura forumurile de dezbatere a textelor de manele, a meciurilor de fotbal si altele in gen celor care mor de plictiseala citind comentariile "finilor" cunoascatori de limba romana care posteaza sfaturi pe forumul Univeristatii Nicolae Titulescu. Si o mica mentiune la adresa problemei expuse de "luluta" anterior: nu in anul II te deprinzi cu invatatul! se presupune k, dak esti intr-o institutie de invatamant superior, trebuie sa cunosti "secretele" devastatoarei activitati intelectuale cu mult inainte de acest moment si kiar inainte de anul I. Nu ne folosim de acest "loc de discutii" numai ca sa ne alungam plictiseala si nici ca sa ne aratam dezaprobarea fatza de colegii care doresc sa stie cum de unii au medii intre 9-10 la sfarsit de an si fatza de cei care, in cunostinta de cauza, le povestesc cum au facut.
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde Dallia » Vin Noi 09, 2007 11:09 pm

ideea este.. cred eu.. ca poate cei care sunt intr-adevar mai pregatiti sau.. mai avansati decat ceilalti ar trebui sa stie si cum sa isi expuna ideile.. fara a parea un pic prea plini de sine!! da`.. ma rog.. daca cel caruia i te-ai adresat in mod direct nu s-a simtit ofensat si nu l-a deranjat corectia pe care i-ai aplicat-o.. inseamna ca e ok!
sunt multi cei care stiu sa vorbesca.. si sa se exprime corect si frumos..
multi stiu cuvinte.. "pompoase".. pe net..
asa ca.. poate ar trebui sa ne vedem fiecare de treaba noastra.. si sa fim ceva mai modesti..
eu una.. m-am cam plictisit de certuri de genu` asta pe forum.. si pur si simplu am simtit nevoia sa-mi spun si eu parerea!
Dallia
Baby Student
Baby Student

Mesajde luluta » Mar Noi 13, 2007 4:45 pm

sa fiu sincera, nu eram sigura ca vreau sa raspund la o asemenea " efervescenta literara" , din simplul motiv ca mi se pare pierdere de vreme. Dar, ptr ca trebuie sa mai pierdem si timpul cateodata as vrea sa subliniez ca nu capacitatea de memorare si/sau chiar absolvirea unei facultati de ajuta sa reusesti ci in mod special talentele pe care le ai si de-a lungul vietii le dezvolti. Einstein nu era un geniu la scoala si nici Bill Gates , etc, exemplele pot continua dar brusc am ceva mai bun de facut. Asa ca iti urez sa nu te infierbanti prea tare si sa dai pe afara din pahar. Modestia este virtutea celor intelepti (poate a celor inteligenti as putea spune) .
luluta
Baby Student
Baby Student

Mesajde Princessyta » Mie Noi 14, 2007 10:36 pm

:)))) ma bucur sa vad un spirit combativ si inversunat, desi nu realizez rostul acestui efort si nu stiu dak tu insati, luluta, iti dai seama de ce anume te certi cu mine. nu uita k sunt studenta in anul II la drept, nu sunt o somitate in materie, nu sunt nici membru al Academiei Romane. Nu mai sunt nici in scoala primara, nici la gradinitza, pur si simplu consider k este normal sa imi cunosc capacitatile si sa ma comport, sa vorbesc si sa gandesc potrivit cu varsta mea. Nu stiu ce inseamna in opinia ta si a altor persoane care si-au manifestat consensul exprimari "pompoase" si "efervescentze litearare", crede-ma k nu incerc sa epatez folosind cuvinte care mi-ar pune in dificultate interlocutorii, pur si simplu am considerat k pe acest forum pot intalni persoane care sa nu cada pe spate la auzul sau cititul unor termeni si constructii care depasesc vocabularul unui copil de clasa a treia. Nu am sa dau lumii peste oki cu o limba de lemn, stiu sa ma exprim variat si n-am sa ma impotmolesc intr-o duzina de stereotipuri pe care sa le repet la nesfarsit ca sa nu-mi deranjez sau sperii anumiti colegi de pe forum. Sunt de acord k, pt a avea succes in ceea ce faci, ai nevoie si de anumite inclinatii, n-as spune kiar talente, deoarece "talent in drept" mi se pare k suna cam aiurea :)) dar degeaba ai asemenea "virtuti "dak nu stii, nu iti place si nu te intereseaza sa inveti. Faptul k am spus k trebuie sa mai si inveti prin facultate, nu anuleaza nicio clipa faptul k persoanele care au deschidere, vocatie in acest domeniu vor fi favorizate si vor avea mai multe sanse; din contra, acest lucru se presupune. Tu chiar crezi k poti sa te bazezi pe "harul" primit de sus ca sa ajungi un magistrat sau jurist de succes fara sa inveti?:)) sincer, nu cred, asa k nu ma mai ataca degeaba la capitolul "invatare". Plus k nu eu stabilesc lucrurile astea, dak ar fi dupa mine, mi-ar placea nespus sa fiu sclipitoare intr-o eventuala si viitoare cariera de jurist si de diplomat fara sa deskid makr un curs sau sa trec pe la facultate, asa, din oficiu, pt minunatele mele talente. Nu citesc literatura juridica de dimineata pana seara, nu mananc drept pe paine, nu ma omor cu munca, sunt ferm convinsa ca as putea face muuuult mai mult (mai ales knd ma uit cu f mare admiratie la profesorii nostri de la seminar, care abia ce si-au dat si eu licenta -unii dintre ei- si totusi ne dau o clasa de ne doare capul si la altii care fac cate 2 facultati la zi si ink ceva pe la id si lucreaza -serios vorbind,nu doar asa de chestie- si au rezultate incredibile, fac fatza stresului si nu se plang prea mult pt k stiu k o fac pt ei) si totusi ma deranjeaza destul de mult atunci cand ii aud pe unii laudandu-se k nu invata nimic, k nu au invatat niciodata, k nu sunt obisnuiti cu asa ceva si k nu vor, si care totusi, in mod miraculos, imi sunt colegi de facultate. Cu timpul si cu mult "talent" si noroc printre altele, imi vor ajunge probabil si colegi de serviciu, "savanti de renume mondial"..si acest lucru ma va deranja si mai mult. La acest gen de cazuri ma refeream, dak nu faci parte din aceasta categorie, de ce sari asa ca arsa sa ma mushti?:)) Exista oameni care vor sa invetze, sa se pregateasca,sa munceasca, poate chiar sa exceleze intr-un anumit domeniu; acei oameni nu vor porni niciodata de la ideea ca nu este necesar sa inveti si sa depui un oarecare efort, lasand asta "prostilor". Modesti ar trebui sa fie cei care fac parada de lipsa lor de interes pentru activitatea pe care se presupune ca ar trebui sa o desfasoare. Nu imi vorbi mie de modestie, gresesti mult cand iti inkipui k eu nu fac altceva decat sa ma laud pe aici cat de desteapta si extraordinara sunt eu in anul II si cat de bine cunosc secretele limbii materne. Falsa modestie si trufia sunt niste defecte foarte urate (gen Uriah Heep in David Copperfield de Charles Dickens dak stii la ce ma refer...), eu sunt sincera, imi recunosc tarele si greselile, dar ma bucur si de partile mele bune, niciodata n-am sa umblu cu prefacatorii k sa obtin mila sau simpatia altora. Si brusc mi-am amintit k am altceva mai bun de facut asa k va las sa va reveniti din plictiseala k deja ma dor pe mine degetele de la cat am tastat :))
Princessyta
Baby Student
Baby Student

Mesajde luluta » Vin Noi 16, 2007 5:45 pm

In sfarsit, draga "princessita" , pot spune ca am citit mesajul tau , fara sa-mi para rau de timpul pierdut. Un mesaj sincer sper . Ai dreptate cand spui ca talentul nu ajunge dar sa nu exageram cu studiul ca acesti ani de studentie sunt ultimii ani in care te mai poti distra. E o diferenta intre studiu si toceala. Oricum odihna placuta!
luluta
Baby Student
Baby Student

Mesajde demy » Mie Noi 21, 2007 6:35 pm

Imagine
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!
demy
Student
Student

Mesajde sht0-`power » Lun Dec 10, 2007 5:13 pm

totus nu reprezinta asta o problema asa grava... ;)
sht0-`power
Student
Student

Mesajde admin » Lun Dec 10, 2007 10:35 pm

Topicul se inchide.

-close-
admin
Profesor Informatica / Lect.Ing.Dr.
Profesor Informatica / Lect.Ing.Dr.

Anterior

Înapoi la Drept