de Princessyta » Mar Noi 06, 2007 4:40 pm
Helloooo people!! I'm glad to be back! N-am mai postat nimic pe forum de muuult, de anul (universitar) trecut. Am primit vreo 2 mailuri de la administrator cu noutati despre forum si m-am gandit sa vad cu okii mei ce mai e pe aici. Ce mai faceti voi? Toate bune? Cum e revenirea la fac? (stiu k a inceput de mai demult dar unii se dezmortesc mai greu:)) ) Salut tuturor bobocilor si va urez un inceput cu dreptul in "universul" studentiei:p, imi salut si colegii de an, dar si pe cei mai mari, salut si profilor care mai citesc pe aici opinii, mai pe scurt, sa va aduca Mos Craciun numai reusite!:p Dupa ce m-am pus bine cu toata lumea, pot sa fiu si putin mai rautacioasa,nu? k doar nu mi-o veti lua in nume de rau:p Aveam si eu anumite dezamagiri (vad k nu ma potrivesc cu nimeni pana acum din punctul asta de vedere) dar nu ma pronuntz deocamdata, I'm a big girl, voi trece si peste asta :)) De accea mi-a atras atentia titlul acestui topic. Nu am nimic de spus despre camin, deoarece nu l-am vizitat decat in timpul cursurilor care se tin acolo, dar am sa vin si eu sa ingros randul celor care tooot vb despre relatia intre note si prezente. Bineinteles k prezentele si activitatea la seminarii au un cuvant de spus in ceea ce priveste notele de la examen! Mi se pare normal, deoarece si acestea reflecta efort si atentie din partea studentului in ceea ce priveste materia respectiva si e doar "corect si cinsitit", pentru cei care isi dau silinta pe tot parcursul semestrului, sa primeasca un bonus la nota. Si nu aprofundez subiectul pentru a nu reitera ceea ce a spus deja morpheusdj, cu care sunt pe deplin de acord in aceasta privinta. Tocmai de accea, cu riscul de a parea rautacioasa, ceea ce, in fond, nu sunt, voi face o mica precizare la adresa mesajelor tale, morpheus. Ma bucur k mai sunt si altii in afara de mine care sustin scrierea corecta, inclusiv dotata cu semne de punctuatie. N-oi scrie nici eu perfect de fiecare data,pt k, sa recunoastem, se intampla oricui sa scape cate un typo, sa mai inverseze litere, sa mai manance cateva caractere etc. De aceea, nu te taxez nici pe tine la capitolul asta, de fapt, e cam urat din partea mea sa te "cert" avand in vedere ca esti unul din putinele persoane care chiar au avut o conduita pe placul meu in cadrul discutiilor de pe acest topic. Totusi, ca sa fim cinstiti pana la capat, si sa ramanem in spiritul limbii vorbite si scrise corect, as vrea sa iti reamintesc ca vb "a face", la imperativ negativ, are forma corecta "nu face!", spre deosebire de cea pozitiva, care este "fa!" (asta in legatura cu raspunsul tau la mesajul karinei in care spuneai asa: "nu mai citi printre randuri si nu mai fa afirmatii fara o baza reala"). Si in al doilea rand, in fraza " Concluzia este ca, seminariile sunt esentiale, cursurile optionale" nu sunt de acord cu prima virgula, anume cea dintre "ca" si "seminariile", este ca si cum am pune virgula intre subiect si predicat, daca punem intre propozitia principala regenta si cea predicativa; cel mult mergeau doua puncte. Nimic nu am mai inregistrat ca fiind erori grave, dar nici nu stau sa analizez mesajele in cautare de asa ceva, contrar impresiei lasate probabil. Morpheus, sper sa nu te supere remarca mea, nu am avut nicio clipa intentia de a te jigni, am facut aceste precizari pentru ca asa mi se pare corect si pentru ca sunt constienta de inteligenta ta si de faptul k ai cunostinta de reguli de ortografie si de punctuatie, daca vreo clipa as fi crezut k nu este asa, nu ar mai fi meritat efortul de a te corecta, as fi lasat situatia asa cum e, caci eu nu invatz pe nimeni cum sa scrie, doar discut "finetzuri" cu cine este in stare :P:P:P (narcisismul asta o sa ma omoare:)) ). Daca remarci vreo greseala in mesajul meu, nu ezita sa-mi scoti okii! :))
Nu vreau ceea ce nu pot avea, dar stiu ca pot avea tot ceea ce imi doresc... by ME