Preselectie concurs DIU

Centrul de Studii de Drept Umanitar

Preselectie concurs DIU

Mesajde krlita » Dum Mar 23, 2008 11:17 pm

Constat cu tristete k forumul acesta e cam prafuit... pacat, k doar ar fi destule subiecte de abordat. Asa k hai sa abordam unul, de exemplu, concursul de DIU.
Din cate am inteles, sunt doua: Bornul si Pictetul. Pana la urma, care e legatura dintre ele? Primul e concurs de sine statator sau reprezinta o faza de care trebuie sa treaca echipa pentru a se califica pt Pictet? Si dak sunt distincte, atunci difera modul in care se desfasoara sau sunt cam la fel din acest punct de vedere?
Oricum, a fost destul de fun la preselectie...Poate pt data viitoare citesc si eu mai mult :) La avizier a aparut un biletel conform caruia am trecut toti si k ni se pregateste ceva pt 7 aprilie, dak nu ma insel. Sper sa fie la fel de distractiv...:D
Acum o intrebare pt cei care au mai participat la aceste concursuri: ce trebuie citit? Mai exact, ce carti, tratate constituie baza de pregatire pt concurs?
Si acum sa asteptam sa se uite cineva si prin partea asta a forumului...
"Doua lucruri sunt infinite:universul si prostia omeneasca, iar de primul nu sunt inca sigur."
krlita
Baby Student
Baby Student

Mesajde Ali » Joi Mai 01, 2008 1:54 am

Recunosc ca acest forum nu a fost foarte utilizat dar nu e niciodata prea tarziu mai ales ca acum sunt atatia studenti interesati de concursurile DIU poate o sa umplem lista de topicuri ca sa nu mai fim codasi :cheers:

Cat despre concursuri, eu tocmai m-am intors duminica 27.04 din Elvetia de la Pictet unde pot sa spun ca am avut parte de o aventura minunata atat alaturi de colegele mele de echipa cat si de ceilalti peste 150 de participanti. Mai multe despre Pictet-ul din 2008 o sa aflati pe site-ul CSDU in zilele ce urmeaza unde o sa postam niste filmulete de acolo si multe poze.

In ceea ce priveste legatura dintre Born si Pictet, intre ele sunt atat asemanari cat si deosebiri, iar acum ca am proaspata in minte experienta de la Pictet pot sa spun ca sunt in masura sa fac urmatoarele aprecieri:

Ambele au ca obiect studierea DIU, echipele au acelasi numar de studenti (3), ambele presupun role playing- dar asta difera in functie de organizatori de la an la an.
Born-ul este un fel de frate mai mic al Pictet-ului, adica participa numai echipe din europa de est, max 15 echipe, si totul se axeaza pe DIU. In schimb la Pictet participarea este internationala, de exemplu anul acesta au fost ecchipe din Kenya, Nigeria, SUA si alte 35 de tari, iar cei ce vor participa trebuie sa stie foarte bine DIP si Dr omului si mai ales DIU, adica altfel spus, Pictet-ul este mult mai complex, dar pentru cei ce vor participa la Born nu va fi asa greu sa se adapteze. :study:
Am adus de acolo toate foile cu probele prin care am trecut noi pentru a va ajuta in pregatirea voastra viitoare, cat si numeroase alte materiale pe care vi le vom pune cu drag la dispozitie.
Preselectia pentru Born este undeva in august sau septembrie iar pentru Pictet in noembrie sau decembrie, dar nu mai stiu exact. Oricum pentru cei interesati D-na Profesor si noi ceilalti membrii ai CSDU va stam la dispozitie si va putem raspunde la orice intrebare.
Ali
Baby Student
Baby Student

Mesajde krlita » Lun Mai 05, 2008 9:13 pm

Multumesc mult pt lamuriri, chiar au fost edificatoare! :) Felicitari pentru participarea la concurs, sunt convinsa k a implicat multa munca si eforturi, de aceea trebuie perceputa ca o adevarata realizare! :cheers:
Sper sa ne vdm pe la intalnirile ce se vor mai organiza in vederea concursurilor de la anul si sa ne impartasiti si noua din experienta voastra.
"Doua lucruri sunt infinite:universul si prostia omeneasca, iar de primul nu sunt inca sigur."
krlita
Baby Student
Baby Student

Mesajde Unul » Mar Aug 23, 2011 12:40 am

Interesant concurs.
Unul
VIP
VIP

Înapoi la CSDU